БГНЕС Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков критикува действията на по

...
БГНЕС
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков критикува действията на по
Коментари Харесай

Проф. Герджиков след решението на КС: Недопустимо е президентът да нарушава Конституцията

 БГНЕС Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков подлага на критика дейностите на по проблема с, и уточни, че настоящият държавен глава е бил наясно с двойното му поданство. Проф. Герджиков разяснява тематиката, откакто през днешния ден Конституционният съд се произнесе по делото и разгласи за противоконституционен указа на в частта, с която е назначен за длъжностен министър на стопанската система. 

“Абсолютно неприемливо е българският президент да нарушава Конституцията. Нямаше да има проблем, в случай че господин Радев беше споделил, че е бил измамен и че не е знаел за двойното поданство на. Но той още първоначално удостовери, че е бил наясно със случая, обаче счита, че не би трябвало да се гледа официално на конституционните разпореждания. Как българските жители да имат вяра, че имаме господство на правото и че никой не е над закона, когато българският президент не счита за нужно да съблюдава главния закон на страната -  Конституцията на България? “, уточни проф. Анастас Герджиков.

Според претендента за президент, след произнасянето на Конституционния съд,  дължи на обществото още един отговор за дейностите си – този за какво е нарушил главния закон на страната, като е назначил за длъжностен министър, макар двойното му поданство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР