БГНЕС Членовете на правителството, заедно с премиера Бойко Борисов, ще дарят

...
БГНЕС
Членовете на правителството, заедно с премиера Бойко Борисов, ще дарят
Коментари Харесай

Правителството дарява 20 000 лева на социално слаби семейства

 БГНЕС Членовете на държавното управление, дружно с премиера Бойко Борисов, ще дарят по 1000 лв. от заплатите си за подкрепяне на обществено слаби фамилии по време на изключителното състояние. Сумата ще бъде преведена на Фонд " Социална протекция ", в който ще се сътвори целева стратегия за подкрепяне на схемата за разпределяне на пакети с хранителни артикули, заяви държавната пресслужба.

До момента през оперативната стратегия за храни Министерството на труда и обществената политика е раздало 241 395 пакета с 16 най-необходими продукта на 457 000 нуждаещи се и техните фамилии. Това се равнява на 6000 тона. В момента се вършат планове да бъдат раздадени още 1500 тона храни на близо 40 000 души. С дарението на министър-председателя, заместниците му и министрите ще бъдат подкрепени още близо 300 фамилии.

Междувременно Фонд " Социална протекция " ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и даване на храни. Предстои фондът да раздаде помощни механически средства – компютри, видеоувеличители и профилиран програмен продукт, за хора с увреждания и други болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР