Ден на кариерата ще се проведе на 16 май 2024

...
Ден на кариерата ще се проведе на 16 май 2024
Коментари Харесай

Над 20 водещи компании ще вземат участие в Деня на кариерата във ВСУ Черноризец Храбър

Ден на кариерата ще се организира на 16 май 2024 година от 10:30 до 15:30 ч. във Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ". Събитието е проведено от Студентския съвет и Кариерния център на университета. Насочено е към студенти и абитуриенти, които търсят благоприятни условия за кариерно развиване. В него ще вземат присъединяване над 20 водещи български компании и институции.

Денят на Кариерата във ВСУ " Черноризец Храбър “ играе значима роля в кариерното развиване на студентите като дава опция да се срещнат с водещи сдружения и работодатели и да открият подобаващи благоприятни условия за стажове и работа. Събитието е и скъп опит за създаване на мрежа от връзки с бизнес средите и разширение на професионалните вероятности на студентите.

Партньорството с бизнеса дава на университета опция да обезпечи настоящи просветителни стратегии, които дават отговор на потребностите на пазара на труда и приготвят студентите за сполучлива кариера след довеждане докрай.

Участието на студентите в на практика образования във компании и институции играе основна роля за тяхното професионално насочване и бъдеща професионална реализация.

Внимание заслужават данни от извършено в края на 2023 година изследване, в което участваха 1207 студенти, 944 ментори – представители на учащи организации и 34 университетски наставници – преподаватели във ВСУ " Черноризец Храбър “:

- 99,8% от интервюираните студенти са задоволени от присъединяване си в студентските си практики;

- 94,7% са усвоили нови на практика познания и умения и бързо са се приспособили в работната среда;

- 70,7% считат, че знанията, които получават в университета по изучаваната компетентност, са задоволителни за осъществяване на процедура в действителна работна среда;

- 17,3% от студентите от общо 1207, включени в плана, са получили предложение за работа в учащата организация, след привършване на практиката;

- менторите са задоволени от 99.9% от всички извършени на практика образования, които общо са 1207.

- 91% от всички ментори биха предложили работа на практикантите след довеждане докрай на плана, което е отличен отзив за академичната подготовка на студентите, техните личностни качества и професионални компетенции;

- 98% от университетските наставници настояват, че практиката подкрепя процеса на учене и развиване на капацитета на студента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР