БГНЕС Антикорупционната комисия и ресорната парламентарна комисия никога не са изпадали

...
БГНЕС
Антикорупционната комисия и ресорната парламентарна комисия никога не са изпадали
Коментари Харесай

Спас Гърневски: Играта свърши!

 БГНЕС Антикорупционната комисия и отрасловата парламентарна комисия в никакъв случай не са изпадали в заспалост и сън, а в противен случай - след приемането на Закона за противодействие на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество през 2018 година играта свърши и разпоредбите са други. Много съществено се свива обръча към тези, които желаят да злоупотребяват с власт.

Това заяви пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски във връзка номинацията на Сотир Цацаров за нов ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). По думите му има цели три страници с причини за номинацията, зад които са застанали депутатите от ГЕРБ и други политически сили. Гърневски отличи Цацаров като един висококвалифициран правист, приключил Право в Юридическия факултет на Софийския университет " Свети Климент Охридски ". Общата оценка за целия курс на неговото обучение е 5.98 и цялостно 6 на държавните изпити. Цацаров има и 27 години стаж в правосъдната система.

" Неговият висок опит в правосъдната система като углавен арбитър и обвинител номер едно директно кореспондира за номинацията му за нов ръководител на Антикорупционната комисия ", аргументира се Гърневски за номинацията на Цацаров за нов началник на КПКОНПИ.

Той посочи, че от ГЕРБ възприели напълно предлагането за номинацията на Сотир Цацаров за ръководител на Антикорупционната комисия и нещата се стягат освен изпод нагоре, а и от горната страна надолу.

Благодарение на парламентарната антикорупционна комисия, КПКОНПИ, прокуратурата отпред с Цацаров и Гешев до сегашния момент има запопирани над 4 милиарда нелегално добито имущество. Ако 1/3 от заграбеното по време на прехода се върне, ще се приказваме за 3 пъти по-високи заплати, съобщи Гърневски.

Той се надява да има наказани и да се върне имущество. Това, което се върне като нелегално имущество, може да се направи предложение да бъде ориентирано в обществената сфера и за обществено слабите. Според Гърневски нищо не може да бъде скрито-покрито и нито един скандал няма да бъде хвърлен в кошчето за отпадък. 

По мотив рецензиите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че щом ръководещите избират Сотир Цацаров за нов началник на КПКОНПИ значи ще бъдат недосегаеми, Гърневски напомни, че Нинова е измежду хората, които се търсят като нелегално забогатели посредством " Техноимпекс ".

Депутатът от ГЕРБ изрично съобщи, че няма нито едно съображение България да върви към предварителни парламентарни избори. Програмата на държавното управление също се извършва необикновено тъкмо и осъществяването на Брутният вътрешен продукт ще бъде надвишаващ, добави Гърневски.

Номинираните за поста ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) са двама. ГЕРБ и " Обединени патриоти " излъчиха Сотир Цацаров за началник на Антикорупционната комисия, а от  " Воля " предложиха депутатът от парламентарната им група Симеон Найденов.

Новият ръководител би трябвало да завърши мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка в края на месец юли, поради абсурда с недекларираната тераса на жилището му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР