Безспорно срещата между Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим беше най-дългоочакваната

...
Безспорно срещата между Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим беше най-дългоочакваната
Коментари Харесай

Сблъсък на титани: Надал сломи Алиасим в петсетов трилър и ще срещне Джокович!

Безспорно срещата сред Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим беше най-дългоочакваната от осминафиналната фаза на Ролан Гарос. Освен, че можехме да следим на толкоз ранен стадий мач сред представители на топ 10, то спомагателна конспирация създаваше събитието, че Тони Надал сега е треньор на канадеца. Специалистът обаче избра да не заема страни в конфликта и наподобява протичащото се на корта от неутрално място на корта, а борбата на корта несъмнено си струваше всяка една минута от нея. Световният номер 9 демонстрира тенис на извънредно високо равнище и пристисна 21-кратния носители на трофеи от Шлема до стената, единствено че опитът на ибериеца взе връх и той се наложи с 3:6 6:3 6:2 3:6 6:3, с цел да си обезпечи мечтана за почитателите среща с Новак Джокович, която ще бъде от голямо значение в разногласието за великолепие сред двете митове.

Never. Ever. Ever. Give. Up. produces a vintage battling performance to set a quarter-final with Djokovic!
— Tennis TV (@TennisTV)
Рафа започва срещата на високо обороти и незабавно имаше опция да вземе съперниковото подаване, само че младият канадец сподели темперамент и отреагира с чудесно сервиране, което го измъкна от проблематичната обстановка. Оттам насетне Оже-Алиасим демонстрираше необикновен атлетизъм и беше подготвен да нанесе неспасяем форхенд от всяка една точка на корта. 13-кратният първенец пък изглеждаше нерешителен в дейностите си и постоянно не съумяваше да завършва своите офанзиви. Началният удар на испанеца също беше извънредно неуверен, а това оказа помощ на младока да се откъсне напред с 5:1 гейма и въпреки да загуби един от пробивите си преднина, то сетът отиде точно в неговия актив.

21-годишният тенисист продължи да впечатлява с мощта си от дъното на корта, като също така на няколко пъти се оправи с късите топки на петия подложен и имаше ранна опция за пробив във втората част. Тогава испанецът мигновено увеличи нивото си на игра, до момента в който по-нискоранкираният играч нямаше отговор за сходен процес на събитията и все по-често допускаше непредизвикани неточности. Надал усети този миг на съмнение у международния номер 9 и незабавно реализира брейк, който резервира до последно и изцяло справедливо стигна до паритет в общия резултат.

Матадора не спря подема си дотук, а отбраната му напряко докарваше до обезсърчение канадеца, който непрекъснато трябваше да отиграва най-малко още един път топката. Точно това изведе Рафа до пробив задатък в третия сет, откакто Оже-Аласим пропусна смач на празнен корт и след това разочарованието обзе напълно девети подложен, чиито изяви ставаха все по-неубедителни и манакорецът се приближи оптимално до крайния триумф.

Точно когато изглеждаше, че младокът няма да има силите да остана още дълго в дуела, то той изцяло опроверга тези упования и усили доста интензитета на осъществяванията си. Оже-Алиасим пласираше съществено количество уинъри и изцяло обезоръжи съперника си, осъществявайки ранен пробив. Веднага обаче съмненията се завърнаха в полето на първенеца от Ротердам, което докара до мигновен рибрейк и Надал изглеждаше подготвен да постави в най-скоро време точка на разногласието. Изведнъж поставеният под номер 9 се върна към нивото си от началните минути на мача и правеше всеки удар да наподобява безусловно обикновен за осъществяване, а не след дълго стана ясно, че шоуто следва да се реши в пети сет.

Там първите точки за пробив се отриха пред канадеца, единствено че той отвърна с гръмотевичен форхенд и печелившо драйв воле, с цел да избегне ранно закъснение. Надмощието на Матадора ставаше все по-осезаемо с напредването на времето, но противникът му незабавно имаше подготвеност да сътвори нещо особено на корта, щом се окаже догонващ в точките. Стигна се до 4:3 в интерес на левичаря от Майорка, когато неговият форхенд изригна с съвършено ориентиран пасингшот по правата, осигурявайки си два следващи брейкбола. Вторият късмет пък беше оползотворен с демонстрация на извънреден демараж от страна на Надал и напълно скоро успеха беше извоюва от него.

You come at the king, you best not miss
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР