Eгипетският външен министър Самех Шукри замина за Техеран, за да

...
Eгипетският външен министър Самех Шукри замина за Техеран, за да
Коментари Харесай

За погребението на Раиси: Египетският външен министър с историческо посещение в Иран


Eгипетският външен министър Самех Шукри отпътува за Техеран, с цел да взе участие в погребението на иранския президент Ебрахим Раиси.

Раиси почина на 19 май при злополука с хеликоптер. Заедно с Раиси на борда на хеликоптера бяха още 7 публични лица, измежду които и външният министър Хосейн Амир-Абдоллахиан.

" Посещението на Шукри е първото посещаване на египетски външен министър в Иран ", съобщи иранската осведомителна организация Tasnim.

През последните десетилетия връзките сред Египет и Иран постоянно са били обтегнати, макар че двете страни поддържат дипломатически контакти.

През септември предходната година външните министри на двете страни се срещнаха по време на срещата на водачите на Организация на обединените нации в Ню Йорк и Раиси съобщи тогава, че срещата може да проправи пътя за възобновяване на връзките.

Хосейн Амир-Абдолахиан се срещна с египетския си сътрудник по-рано този месец в Гамбия в границите на срещата на върха на Организацията за ислямско съдействие.

Двамата министри са разискали напъните за поощряване на двустранните връзки и последните събития в района, изключително продължаващото състояние в Газа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР