Безспорно коледно-новодогишните празници са момент на полюсни емоции. Някои хора

...
Безспорно коледно-новодогишните празници са момент на полюсни емоции. Някои хора
Коментари Харесай

Как да се справим с коледната депресия?

Безспорно коледно-новодогишните празници са миг на полюсни страсти. Някои хора ги претърпяват с голяма усмивка, наслада и топлота в сърцата, само че за други този интервал е тежък и трагичен.

Психолозите настояват, че Коледа е интервал на мощни депресивни положения и сме сигурни, че всеки най-малко един път в живота си е имал празник, на който е тъжал или е бил уединен.

Тази Коледа не е лека, въпреки всичко това е Коледата на 2020-а, годината, която в никакъв случай няма да забравим. Ако се чувствате комплицирани и нещастни през това време от годината, не се тормозете – това се случва на милиони хора по света. Специалистите обаче поучават по какъв начин да се оправим с коледната меланхолия. Ето някои трикове, които работят!

Как да се оправим със самотата?

Поставяйте си цели – разходките са извънредно потребни, както за тялото ви, по този начин и за мозъка ви. За да им се насладите още повече, използвайте момента да се обадите на обичан човек и другар. Снабдете се със слушалки, разхождайте се и си говорете. Така заниманието е споделено.

Оцеляване по време на празниците, в случай че страдате от меланхолия

 Как да се оправим с коледната меланхолия?

Не оставяйте без занятие – знаем какъв брой е мъчно да си постоянно ангажиран, когато главно си стоим вкъщи, само че заетостта оказва помощ на мозъка ни да премине през по-тежките моменти на самотност. Захванете се с занимание, купете си цветя, украсете къщата, разместете мебелите, запишете се на онлайн курс.

Как да се оправим с чувството за ограбеност?

Създай си нови обичаи – доста хора страдат по отминалите години и метода, по който са прекарвали празниците тогава. Магията на предишните дни ни кара да виждаме актуалната си обстановка още по-драматично.

Психолозите поучават да намерим нови обичаи, които да ни донесат наслада. Можем да изгледаме всички филми за Хари Потър или за Джеймс Бонд, значимото е да се ангажираме с нещо тотално друго от традициите, които ни припомнят за по-щастливите празници.

Как турбо връзките трансформираха разпоредбите в любовта

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР