Безспорно една от най-обичаните разхладителни лакомства през горещите месеци е

...
Безспорно една от най-обичаните разхладителни лакомства през горещите месеци е
Коментари Харесай

Плодов сладолед Хамелеон променя цвета си

Безспорно една от най-обичаните разхладителни лакомства през горещите месеци е сладоледът. Има толкоз доста типове – ванилов и шоколадов, с усет на разнообразни плодове, с ядки, с дъвка и прочие

Случвало ли ви се е да застанете пред павилиона със сладолед и да започнете да се чудите от кой тип да си изберете? Няма по какъв начин да си вземете от всички усети, само че пък по какъв начин да се ограничите единствено с два или три при всички тези апетитни разновидности, които виждате?

Вече можете да забравите за този проблем с помощта на един испански физик и професионален готвач. Мануел Линарес основава сладолед, който може да трансформира цвета си, когато го облизвате.

Сладоледът от нов тип е наименуван от неговия откривател Хамелеон. Всъщност той има усет на шест разнообразни плода, а новият тип ледено прелъщение е основано в Барселона по време на кулинарен урок.

Всички подсмихнали иронично щом чули концепцията, само че физикът-готвач знаел, че има способи да се сътвори сладолед-хамелеон. Преди да бъде поднесен, сладоледът има светлосин цвят, само че той много бързо се трансформира, откакто се напръска със специфичен спрей.

 Сладолед

Благодарение на този спрей сладоледът става мрачно розов на цвят за към десетина секунди.

След като клиентът стартира да го ближе, леденият десерт стартира да се трансформира в разнообразни розови краски, до момента в който се разтопи. Физикът изяснява, че формулата, по която е основан сладоледът, си остава загадка, само че твърди всички любопитни да го опитат, че леденият десерт е основан от напълно естествени съставки.

Линарес признава, че се е въодушевил от британеца Чарли Франсис, който основава флуоресцентен сладолед. Новият тип сладолед към този момент може да бъде опитан – предлага се в град Калела де Мар в източната испанска провинция Барселона.

Там Линарес има магазинче за сладолед. Освен Хамелеон физикът-готвач е решен да изобрети и други типове сладолед. Идеята му е единият да се трансформира от бял в розов, до момента в който се употребява, а другият да реагира на ултравиолетовата светлина в нощните клубове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР