Безспорно е, че мерките през банковата система в условията на

...
Безспорно е, че мерките през банковата система в условията на
Коментари Харесай

Владимир Каролев: КТБ беше проблем на политическата система

Безспорно е, че ограниченията през банковата система в изискванията на рецесия ще бъдат потребни. Това сподели в изявление за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Владимир Каролев, специалист по стопанска система и финанси. Той изясни, че резултатът от тези ограничения зависи от това, какъв брой дълго време хората няма да вървят на работа и какъв брой компании ще продължат да освобождават чиновниците си. Не е ясно дали Българска народна банка ще одобри абсолютно предложенията на комерсиалните банки за кредитна почивка от 3 до 6 месеца поради пандемията от COVID-19, разяснява Владимир Каролев.

„ Българска народна банка е най-хубавата обществена институция в България, КТБ беше проблем на политическата система по това време. Доказателството за това е, че с изключение на абсурда с КТБ, Българска народна банка няма други кавги, без значение кой е шеф и подуправител. Българска народна банка първа, две седмици преди Европейската централна банка да го наложи за страните от еврозоната, наложи за българската банкова система капитализация на облагата на комерсиалните банки, която е към 600 млн. лв.. Така дивиденти няма да бъдат изплащани, а това значи, че в банковата ни система има 600 млн. лв. спомагателен капитал. Българска народна банка сподели ясно, че няма да има регулаторна почивка, както оповестиха европейските централни банки “, добави специалистът.

Владимир Каролев чака най-късно в понеделник ограниченията да бъдат утвърдени от Българска народна банка, без значение дали ще има ремонти или не.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР