Безсмислени европроекти откри икономическият министър Атанас Пеканов. В интервю за

...
Безсмислени европроекти откри икономическият министър Атанас Пеканов. В интервю за
Коментари Харесай

Пеканов откри безсмислени европроекти

Безсмислени европроекти откри икономическият министър Атанас Пеканов. В изявление за Българска национална телевизия той разяснява края на програмния интервал и Плана за възобновяване. Според него няма риск да се стопират оперативни стратегии поради работата на служебното държавно управление. Евентуално подобен проблем би пристигнал от работата на третото държавно управление на Бойко Борисов.

Проблемът е дали не се случва нещо отвън статистиката – изследваме такива сигнали, само че не желая да приказвам преди инспекциите да са приключени, уточни Пеканов. И призна, че има терзания по отношение на безсмислени европроекти – съвременни спортни уреди в села, където няма свястна ВиК услуга.

Планът за възобновяване не е упорит, безапелационен бе икономическият министър.

Опитваме се в границите на този длъжностен кабинет Планът за възобновяване и резистентност да бъде подготвен, сподели Пеканов. И изясни: „ Планът за възобновяване и резистентност е неповторим запас. От години Еврозоната и Европейския паричен съюз се приказва за потребността от подобен запас за превъзмогване на рецесии по-бързо и за повишение на капацитета на стопанската система. Ние заварваме процеса по правене на този проект в една доста сложна фаза. Заварваме един проект, който още не е подготвен, а според мен не е и задоволително упорит. Проблемът е, че има потребност той да бъде предаден в къс период. В другите страни проектите са развити първоначално като макрорамка, след което от обособените по ресори Министерства и специалисти. Тук този метод не е изцяло спазен и намирам някои проблеми. В момента работим. “.

„ Този проект не е и задоволително упорит. Има отворени въпроси – механически неизправности, а в това време желаеме и да го подобрим. В сферата на декарбонизацията нямаме задоволително упоритост. Заложените планове не са задоволително и не са задоволително ефикасни. В обществената сфера също може да има усъвършенстване. Започнахме доста интензивна работа и всеки ден организираме срещи. Вече имахме среща със обществените сътрудници и те също споделиха, че постоянно може да се усъвършенства проектът. Те сложиха теза върху това, че ние желаеме част от тези средства да стартират да идват още тази година, с цел да може да подпомогнем възобновяване на стопанската система. Има един доста внимателен баланс сред това да се опитаме да подобрим още проекта, само че и да не се забавим и той в оптимално къс период да бъде подготвен. Опитваме се в границите на този длъжностен кабинет той да е подготвен “, добави Пеканов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР