Лекари от две столични болници помогнаха на родилка и бебето

...
Лекари от две столични болници помогнаха на родилка и бебето
Коментари Харесай

Лекари от две столични болници спасиха родилка и бебето ѝ

Лекари от две столични лечебни заведения помогнаха на родилка и бебето ѝ. Благодарение на реакцията и напъните им и майката, и детето са невредими. В края на седмия месец от бременността си 37-годишната Мая Георгиева получава мощни болки. " Буквално за дни общото ми положение доста се утежни “, описа тя пред bTV.

В " Александровска “ болница откриват, че е с тежко инфектиране на жлъчния мехур. Оперирана е неотложно от екипа на проф. Атанас Йонков без да се прекъсва бременността.

Два дни по-късно обаче се постанова незабавно секцио в 32-ра седмица поради високо кръвно налягане. Мая вижда сина си още веднъж 9 дни след раждането.

" Разплаках се незабавно. Бебенцето го виждах в кувьоз с тръбички, с маркучета. Никога не съм си представяла, че първата ни среща ще бъде такава “, споделя майката.

За незабавната интервенция в  " Александровска “ болница влиза екип от " Майчин дом “ отпред с проф. Иван Костов. Бебето е откарано с транспортен кувьоз.

" В който кувьоз се подава О2 на бебето с уред и в колата за спешна помощ си има транспортно легло и оттова се придвижва тук в неонатологичното поделение в " Майчин дом “, споделя доктор Юрий Хранов.

Лекарите регистрират тревожна наклонност и растеж на бременните с затруднения като хипертония, диабет и жлъчно-чернодробни проблеми, предизвикани от метода на живот.

 
В спешните обстановки медиците към този момент имат протокол и работят бързо и съответно.

" Ние имаме колаборация сред двете лечебни заведения. Това са старите обичаи на така наречен в миналото " Медицинска академия “. Аз и моите сътрудници и професори се стараем тези обичаи да се резервират “, добавя доктор Юрий Хранов.

Мая дава кураж и на другите дами в нейното състояние.

" Да имат религия и в никакъв случай да не се предават духом и да имат вяра в Господ, тъй като лекарите оказват помощ, само че те са неговата ръка тук на земята. За мен това е и по тази причина детето го кръстихме Божидар. Той си пристигна с името “, споделя майката. За фамилията следва интервал на опознаване с най-новия му член.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР