Подразделения на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на

...
Подразделения на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

Бойци на украинското ГРУ са превзели пропагандна крепост на руснаците - Волчанския агрегатен завод

Подразделения на Главното разследващо ръководство към Министерството на защитата на Украйна са завладяли напълно територията на Волчанския агрегатен цех и са ликвидирали съветските бойци във всички здания на предприятието, предава.

" Във вторник, 24 септември, в 14:40 командирът на специфичното поделение на ГРУ Тимур рапортува на началника на ГРУ към Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов за сполучливото привършване на интервенцията от специфични групи на ГРУ: " Стугна “, " Парагон “, " Юнгер “, БДК, " Терор “, се споделя в публикуваното известие.

Отбелязва се, че бойците на ГРУ са направили редовно пречистване на постройките на завода, като непрекъснато са водели контактни борби с руснаците в компактно застроени условия. В някои случаи украинските специфични елементи са влизали в ръкопашен пердах, допълват от ведомството.

" Руснаците трансфораха агрегатния цех в своя пропагандна " цитадела “, като в отбраната му използваха най-мотивираните и професионални подразделения, в това число бойци от 45-а въздушно-десантна бригада. Освен това доста количество артилерия, безпилотни летателни апарати вид камикадзе и тежки огнехвъргачни системи " Солнцепек “ непрестанно са били употребявани против офицери от украинското разузнаване. Въпреки ожесточената опозиция на врага, бойците от ГРУ съумяха да унищожат врага, да вземат пленници и да попълнят обменния фонд “, акцентират в публикувания текст.

Съобщава се, че територията на завода е била трансферирана под контрола на Въоръжените сили на Украйна, откакто всичките 30 здания на оборудването са били разчистени.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР