Безпрецедентен скандал се разгоря около технологичната корпорация Apple свързан с

...
Безпрецедентен скандал се разгоря около технологичната корпорация Apple свързан с
Коментари Харесай

Apple не може да отстрани грешката във FaceTime

Безпрецедентен скандал се разгоря към софтуерната корпорация Apple обвързван с фирменото приложение за видеовръзка – FaceTime. На 31 януари 2019 година потребителите всеобщо започнаха да се оплакват от неработещата функционалност за групови позвънявания FaceTime за iPhone, iPad и Mac. Както се оказа по-късно — самата компания е деактивирала функционалността, заради открита в нея сериозна дупка в сигурността. Прес-службата на Apple обеща да пусне действен пач с премахване на уязвимостта и да върне достъпа до груповите диалози, само че в последна сметка претърпя неуспех в този опит.

На 2 февруари 2019 година, компанията трябваше публично да се извини за краткотрайното стеснение, защото е било много по-трудно да се закърпят всички „дупки“ във FaceTime и неговите групови повиквания, в сравнение с са си мислели програмистите на компанията. В публично послание, компанията оповестява на потребителите, че на равнище сървър уязвимостта към този момент е преодоляна, само че все пак, по частта от хардуерната оптимизация на актуализациите за сигурност, би трябвало да работят малко по-дълго. Колебливо — функционалността няма да работи към седмица +- 2 дни.

Трябва да напомним, че уязвимостта във FaceTime се състоеше във опцията на всеки консуматор да подслушва другия, до момента в който последният не отговори на позвъняването. За да извършите това, би трябвало просто да наберете различен консуматор във FaceTime и да го добавите в групова видеоконференция още сега на набирането. В последна сметка тази накърнимост провокира всеобщи недоволства още преди прекъсването на груповите диалози FaceTime от самата Apple. Един от потребителите на услугата към този момент е повдигнал правосъден иск против компанията, заради зародилата дупка в сигурността, граничеща с шпионаж и нарушаване на разпоредбите за дискретност на клиентите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР