Безпочвените обвинения на адвокат Николай Хаджигенов вредят не само на

...
Безпочвените обвинения на адвокат Николай Хаджигенов вредят не само на
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ: Разкриха скандални подробности за адвокат Хаджигенов!

" Безпочвените обвинявания на юрист Николай Хаджигенов вредят освен на федерацията ни, а и на целия спорт ". Това съобщи пред БЛИЦ СПОРТ генералният секретар на федерацията по кикбокс и муай-тай Мария Козлева. Тя приказва по тематиката с обвиняванията, които Хаджигенов насочва към структурата, акцентирайки безумни финансови злоупотреби. 

Козлева е категорична, че чрез офанзивата си юристът цели да провежда вътрешен протест във федерацията и ясно прозира, че е воден от някакви други планове. От федерацията по кикбокс и муай-тай упорстват той да си каже действителните искания, а не непрекъснато да изнася погрешна информация.  " Вреди освен на федерацията, а и на целия български спорт. Твърденията му не са аргументирани, просто се хвърлят в общественото пространство по този метод нанася вреди на спорта, на федерацията, на треньорите, в това число на личните си деца ", споделиха от федерацията по  кикбокс и муай-тай.
 
" Детето му също беше измежду участниците на шампионата в Скопие, на лично финансиране, както редица други деца, при равни условия и отношение. Загуби срещите си, в които беше деклариран за присъединяване. През цялото време част от тима бяха и детето и татко му. В следствие наличието на господин Хаджигенов  доведе до следващите преиначени изказвания, които уронват престижа на федерацията ", изясни генералният секретар на федерацията по кикбокс и муай-тай.
 
Нарочна Заповед на изпълнителния шеф на Конфедерацията Димитър Спасов не разрешава на Николай Хаджигенов да работи като състезателен арбитър. Непредубен и безусловно самостоятелен изпълнителният шеф на Конфедерацията няма принадлежност към никой състезателен клуб и се води само от правилата за бистрота и вярно развиване на спорта. 

" Заповедта му е издадена след разискване деянията на Хаджигенов като състезателен арбитър на интернационалния спортни събития, конфликтното му държание в средите на останалите спортни съдии, злепостяване на българския съдииски състав и не на последно място обществените му изказвания, че в никакъв случай не е бил арбитър на Българска конфедерация по кикбокс и муай-тай. Това автоматизирано води до лишаване и интернационалните му права. И откакто към този момент не е арбитър на България по кикбокс, очевидно тъкмо тук е ябълката на раздора. Точно, тъй като съдийстването му е лимитирано и мъчно сдържа страсти и нерви господин Хаджигенов се заема да атакува и компрометира федерацията, а от там и Министерството на младежта и спорта. Не може просто ей по този начин да кажеш, че спортното министерство не следи процесите във обособените федерации ", продължи генералният секретар на федерацията по кикбокс и муай-тай Мария Козлева.

Попитана дали е провеждала диалог с него, тя отговори, че диалог с господин Хаджигенов е провеждал Председателя на Конфедерацията, а изпълнителният шеф Димитър Спасов неведнъж прави опити за среща с него, по време, на която Николай Хаджигенов да поддържа изказванията си с същински обстоятелства, а не да тръби обществено - преекспонирани и изрично погрешни изказвания. 
 
Козлева приказва и какво следва за родните състезатели по кикбокс и муай-тай в близко бъдеще - " Предстоят последните две държавни шампионати. В момента протича състезателен лагер в София - с Джанфранко Рици. От 4 до 13 ноември чакаме най-върховото съревнование за годината по кикбокс - Световното за мъже и дами. Ще имаме тим от към 20-25 състезатели. Състава е ще е съпроводен от националните селекционери и трима национални треньори, изпълнителният шеф Димитър Спасов също ще участва. От 28 ноемвро до 4 декември пък е Европейско по муай-тай в Минск (Беларус). "
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР