Безобразията на ДС приватизатора Красимир Дачев, осветлени в серия разследвания

...
Безобразията на ДС приватизатора Красимир Дачев, осветлени в серия разследвания
Коментари Харесай

Възмездие в Narod.bg: 3 години затвор за Красимир Дачев!

Безобразията на Държавна сигурност приватизатора Красимир Дачев, осветлени в серия следствия на Narod.bg, стартират едно по едно да влизат в полезрението на прокуратурата.

Последното ни разобличаване за ученика на мафиотския необут Исмет Рашид Тюркмен Шабан – Стария Фатик, разкри практиката белокосият схемаджия да се вписва в бордове на компании посредством потребление на заявления с погрешно наличие.

Това, обаче, е закононарушение по член 313 от Наказателния кодекс, който носи до 3 години затвор.

Ето какво споделя Наказателен кодекс:

Чл. 313. (Изм. – Дъждовни води, бр. 28 от 1982 г.) (1) (Изм. – Дъждовни води, бр. 10 от 1993 година, изм. и доп., бр. 92 от 2002 г.) Който удостовери лъжа или затаи истина в писмена декларация или известие, изпратено по електронен път, които по силата на закон, декрет или разпореждане на Министерския съвет се дават пред орган на властта за засвидетелствуване истинността на някои условия, се санкционира с отнемане от независимост до три години или с санкция от 100 до триста лв..

Както към този момент писахме, сенчестият приватизатор, заграбил над 100 МИЛИОНА ДОЛАРА единствено с грабежа на 80% от „ Свилоза ”, е влезнал в полезрението на държавното обвиняване с една от далаверите си – потребление на заявления с погрешно наличие.

Реклама

Красимир Дачев няколко пъти е вписвал, че не е бил член на орган на ръководство на комерсиално сдружение, оповестено в неплатежоспособност.

Декларирането на това събитие е наложително изискване за вписването на членове на органи на ръководство на акционерни сдружения и сдружения с лимитирана отговорност.

Само дето Красимир Дачев освен че е бил член на орган на ръководство на такова сдружение, само че даже става въпрос за банка, оповестена в неплатежоспособност,  на която той е бил Председател на Надзорния съвет.

Наглостта на назначения милионер стигала до такава степен, че да изяснява на сътрудниците си – членове на същия Народно събрание и на УС на банката, че те към този момент не могат да бъдат избирани на такива длъжности. За него, обаче, забрани няма, а законът се съблюдава единствено, когато на беловласия шмекер му изнася, акцентира източник на Narod.bg от прокуратурата.

Сега на ход е държавното обвиняване, което, в случай че желае, може да употребява стотиците обстоятелства, изнесени от Narod.bg за метода на правене на „ бизнес ” от Красимир Дачев.

След това е наред съдът и килията с южно ревю поради достолепните 72 години на „ бизнесмена ”.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР