Бездомните деца, живеещи по улиците на Найроби, Кения, просят за

...
Бездомните деца, живеещи по улиците на Найроби, Кения, просят за
Коментари Харесай

Бездомно момче се приближило към колата за милостиня. Щом видял жената вътре, се разплакал

Бездомните деца, живеещи по улиците на Найроби, Кения, просят с цел да оцелеят. Джон Туо било едно от тези деца! Без семейство, което да се грижи за него, или място, което да назова дом, дребният Джон Туо живеел на улицата.

За да получи средства за оцеляване, момчето просело пари. Това не било по никакъв начин елементарно, само че той се справял някак си. Докато една единствена среща трансформира живота му вечно.

Един ден, до момента в който Джон желал пари от водачите на коли, спрели в задръстването, той срещнал доста необикновен пасажер – и тази среща преобърнала живота му с главата надолу…

Вътре била жена на име Гладис Каманде. Когато Джон погледнал през прозореца на колата й, се сепнал. Забелязал няколко огромни апарата, свързани към нея. Той я попитал какви са тези апарати и за какво е обвързвана с тях.

Жената обяснила, че има колапс на белия дроб, който й предизвиква зной, и би трябвало непрекъснато да разчита на кислороден концентратор, кислородни бутилки и генератор, с цел да диша.

Джон, живял цялостен живот на улицата, в никакъв случай не бил виждал нещо сходно и бил шокиран.

Като всяко дете на тази възраст, Джон не можел да сдържи любознанието си. Той продължавал да задава въпроси. Оказало се, че Гладис е 32-годишна жена, която към този момент е претърпяла 12 интервенции, една от които увредила зрителния нерв и я оставила сляпа.

Джон бил толкоз разчувствуван от нейната история, че почнал да плаче.

Въпреки че не живеела на улицата, тя имала свои лични проблеми и това трогнало до сълзи това благо дете. Животът му бил тежък, само че той виждал, че има и други хора в сложни обстановки.

Момчето попитало какво може да направи, с цел да й помогне. Тя го хванала за ръката и го поканила да се помолят дружно. След като се помолили, Джон към момента не бил удовлетворен. Той извадил всички пари, които му били дадени този ден, и ги дал на Гладис. Той бил сигурен, че дамата има повече потребност от тези пари!

Но това, което се случило след това, било още по-удивително.

Случаен минувач на име Нджогу Ва Нджороге чул диалога им, снимал цялото деяние и споделил историята във фейсбук. Постът придобил луда известност.

„ Попитах го за какво реши да даде единствените пари, които имаше в джоба си “, споделя Нджогу. „ Той ми сподели, че е избрал да ги даде, тъй като в случай че и той да страда от същото, другите ще го поддържат. “

Джон нямал визия какъв брой е прав! Скоро историята му се популяризирала в обществените медии и великодушни непознати от целия свят почнали да подаряват пари в опит да оказват помощ. Били събрани задоволително пари, с цел да покрият лекуването, от което Гладис се нуждаела в Индия.

Случайната им среща помогнало на Джон да влезе в дом за деца, където съумял да се върне на учебно заведение.

Накрая, за похлупак на всичко, това сладко момче било осиновено, получавайки както дом, по този начин и семейство.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР