Без значение какво мислите за Китай, не можете да не

...
Без значение какво мислите за Китай, не можете да не
Коментари Харесай

14 странни факти за живота в Китай, от които ще останетеизненадани

Без значение какво мислите за Китай, не можете да не признаете оригиналността на жителите на тази древнастрана. Китайците по знамение съчетават мъдростта на вековните учения с напреднал взор към бъдещето. Културата им е целия свят, за който колкото повеченаучавате, толкоз повече се изненадвате.

Винаги сме били очаровани от Средното кралство, затовасе радваме да споделим нови факти, които научаваме за тази страна.

В Китай е признат закон, съгласно който младежите сазадължени да посещават възрастните си родственици и графикът на тези визити не е регламентиран по никакъв метод. Тоест, в случай че китайска баба се обиди на внука си по тази причина, че той прекомерно рядко идва да я посетито тяможе умерено да го съди.

Ето по какъв начин обществеността се грижи за възрастните си жители, тъй че околните им        да не ги лишават от обич и внимание или както казвасамият закон, да се грижат        за „ духовните им потребности “.

 

В доста страни по свети момчета и девойки търпятнатиск от родственици, които изискват бърз брак. Китайскитемлади хора не вършат изключение. Затова беше създаденаспециална услуга, която ви разрешава да „ наемете “ сътрудник, а също по този начин да го запознаете със фамилията,сина огромна софра.

 

Китайците смятат за сигурен признак на женственост, акоедно момиче, след като не е получило това, което иска от другата си половина, започне да показва „ sajiao “ – престорена истерика с надуто и тропане с крака.

Например, в случай че по време на посещев търговски центърмъжът откаже на           своятаизбраницата  покупка, тя имавсички учредения да крещи обществено като малко   дете. И никой няма да я съди за това.

Китайците няма да откажат помощ на чужденец, даже и да не могат да я дават, написа Вадим Чекунов в книгата ”Китай ”. Например можете да попитате минувач за напътствие, само че в последна сметка ще се изгубите още повече, следвайки описания от него маршрут.

Това не значи, че китайците са желали да ви нервират, той просто не е могъл,         гледайки в очите ви, да признае, че не знае пътя и няма да ви бъде потребен.

 

В Средното царство има специфични тротоари с разграничителна линия. От едната страна на линията саминувачи без телефон в ръка, от другата страна са тезии, които гледат екрана на смарт телефона в придвижване. По тозиначин градските управляващи пазят жителите, които санеразделни от мобилните си телефони, от конфликти и пострадвания.

Китайците се стремят да хармонизират околнотопространство съгласно разпоредбите на фън шуй, с цел да изплашат неприятния шанс от себе си. Смята се, че виталната сила няма да може да циркулира към къщата, в която мебели или фон са в зони, които не сапредназначени за тях. Нещо повече, това поверие далечнадхвърля границите на ежедневните знаци.

След катособствениците и доста поданици на Липо, главен офис център в Хонконг, се сринаха в бизнеса, архитектът бешеобвинен в нарушение на правилата на фън шуйдизайна, като по този метод сътвори проблеми.

 

Народът на Китай е прочут и с любовта си към щурците. От антични времена те са щастливо отглеждани катодомашни любимци. Във кино лентата, извоюван с Оскар “Последният император ”, режисиран от Бернардо Бертолучи, основният воин има подобен другар.

В днешновреме в Китай можете да видите възрастен мъж на скамейка впарка с кутия в ръце, от която се чува щурец, която споредсобственика му има удобен резултат върху духовнотосъстояние. А по-младите притежатели на щурците няматнищо срещу да провеждат надпревари сред своитедомашни любимци.

Китайците не престават да изумяват със своитеизобретения. Наскоро те създадоха автоматизиранамашина за регистрация на бракове. В края на септемвритакива устройства ще стартират да работят в Сиан.

Съпрузите ще би трябвало единствено да носят персоналните си карти на скенера, които са аналогични на паспортите. След товамашината ще ги заявява за брачен партньор и брачна половинка и щеотпечата свидетелството за брак, като без значение трансферира информацията в държавните бази данни.

 

В някои райони на Китай на студентките е неразрешено да носят сутиен на държавни изпити. Факт е, че всекиученик се ревизира с металотърсач за съществуване на звуковиустройства, с които човек може да излъже а този вид бельов множеството случаи съдържа железни фитинги. Затовамного китайски студенти не носят сутиен в университета, с цел да не объркат металотърсача, или избират спортенсутиен.

В Поднебесната империя е основана чисто женскаписмена система, наречена ну-шу. Това е набор от специфични писмени знаци, с които дамите в древността са си кореспондирали, с цел да скрият тайните на своите послания от мъжете. В момента китайските филолози работят по възраждането на ну-шу.

 

Когато казваме на другия за себе си, насочваме показалецаси към гърдите си или слагаме дланта върху тях, то китайците в такива случаи сочат пръст в носа си.

 

Само в Китай, в магазините на IKEA, чиновниците няматнищо срещу обстоятелството, че посетителите подремват на показаните образци от мебели. Ненадминатият гений на китайците да вършат сиеста на всички места и по всяко времее именит.

В Китай в никакъв случай няма да ви обезпокоят от това че си почивате знаейки за тази специфичност на нацията, ръководителите на IKEA взеха решение да не събуждатпотенциалните си клиенти, в случай че внезапно желаят да подремнат в магазина им.

Докато учтивият привет в западните страни включвавъпроса „ Как си? “, жителите на Китай в официалнаобстановка питат събеседника дали към този момент е ял ориз („ Ni chifan la ma? “). И е учтиво да отговорите позитивно, без значение дали в действителност е по този начин.

 

Китайските обръщения към непознати са разнообразни от нашите. Тук е подходящо да се назовават ​​мъже или дами, тип над 40 години, чичо или вуйна, казват  и щеф на продавач и е всекидневно да се обръщат към децата на други хора като„ дребни другари “.

Какво мислите, че трябва да научим от хората в тазимногостранна държава?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР