Без сериозни аргументи, но с обвинения и лични нападки, мнозинството

...
Без сериозни аргументи, но с обвинения и лични нападки, мнозинството
Коментари Харесай

Мнозинството отказа еднократните помощи за второ и трето дете

Без съществени причини, само че с обвинявания и персонални нападки, болшинството отхвърли концепцията на Българска социалистическа партия за промени в Закона за фамилните помощи за деца. След повече от два часа диспути, текстовете, препоръчани от левицата, бяха отхвърлени, като по-голямата част от болшинството гласоподаваха с " въздържал се ". 18 депутатите бяха срещу, 76 се въздържаха, 76 бяха " за ".
От левицата упорстваха за даване на еднократна помощ за всяко второ и трето дете, която да бъде в размер на 10 минимални работни заплати и да се дава единствено на родители, осигурявали се за интервал от две години преди раждането. От Българска социалистическа партия упорстват също помощта за началото на образователната година за деца от фамилии с ниски приходи да се разшири и с изключение на първокласниците, да обхване и децата до четвърти клас. За образователната 2018/2019 година тази еднократна помощ е 250 лв. Допълнителните средства, нужни за тези ограничения, биха възлизали на към 90 млн. лв..
Опозицията стимулира предложенията си с бедността и общественото разслоение на българското общество и се базира на статистика, съгласно която в риск от беднотия или обществено изключване живеят 510 000 деца.
От ГЕРБ избраха да не приказват за проблемите с бедността, а да наблегнат на постоянните антикомунистически лозунги от трибуната. В България нямало младежи поради Българска комунистическа партия, изясни Спас Гърневски. Социалните помощи не вземат решение демографските проблеми, бе тезата на Светлана Ангелова от ГЕРБ. " Обединени патриоти " не откриха различен мотив против концепциите на Българска социалистическа партия, освет този, че идват от опизицията. Според Валери Симеонов закопроектът не бил изкусен, а съгласно Павел Шопов измененията в закона били " плахи и нерешителни ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР