Без съмнение покерът направи страхотен бум, откакто се пренесе във

...
Без съмнение покерът направи страхотен бум, откакто се пренесе във
Коментари Харесай

“Крий си картите”-между колко вида покер могат да избират играчите

Без подозрение покерът направи страховит взрив, откогато се придвижи във виртуалното пространство. Милиони познаха хазартната тръпка с помощта на интернет платформите, в които могат да играят онлайн против други “живи хора ”, намиращи се на другия завършек на света. За доста от онлайн играчите Texas Hold ‘Em се е трансформирал в синоним на покера самичък по себе си. Само че тази игра надалеч не е единствената вариация даже в своята категория, да не приказваме за другите разновидности на покера. Така да вземем за пример има Hold ‘Em версии, при които играчите получават по една или по три лични карти и ги допълват надлежно с 4 или с 2 от общите, които са сложени на масата.

 

Тексаският покер стана изключително известен, тъй като е по-агресивен и притегля нови играчи с динамичния си геймплей. Освен Холд-Ем игрите обаче би трябвало да отбележим и още две фундаментални категории в покер фамилията - Draw Poker и Stud Poker. Какво съставляват те, ще разбираем в идващите редове. Ако не ви се чете и предпочитате сами да ревизирате каква е разликата, можете да го извършите в уебсайт за, освен това демо версиите са изцяло безвъзмездни.

 

Класическият покер е желан от феновете на тактиката

 

Да стартираме от евентуално най-старата позната вариация на играта - Draw Poker. Всеки, който се е срещнал в разпоредбите преди интернет епохата, е почнал оттова. При класическия покер се раздават по пет карти на играчите, като всеки вижда единствено своята ръка и няма визия какво може да държат неговите съперници. От тази версия ни е позната фраза като “Крий си картите! ”. Всеки участник също по този начин има опция да размени до три карти еднократно, като получи в подмяна от тестето еднакъв брой на тези, които е решил да почисти. При Draw Poker имаш взор единствено върху своите карти, което прави самата игра много по-стратегически насочена, а когато се играе на маса, блъфът и хитруването безспорно имат водеща роля в съответни обстановки.

 

В интернет казиното обаче класическият покер не се радва на чак такава известност, точно тъй като всички карти са скрити, а това лишава от магията на виртуалната интерактивност. Затова в онлайн уеб страниците много по-често се срещат Stud Poker разновидности, при които по-голяма част от ръката е забележима и за останалите участници. При този вид игра обаче няма community карти, както е при Hold ‘Em версиите. В стъд покера се играе с открити карти (с изключение на една или две, които са известни единствено на притежателя им до края на раздаването), само че те не са общи и не се слагат по средата на масата.

 

Каква е интригата обаче, когато виждаш ръцете на всички останали на масата? Номерът е в това, че не се демонстрира цялата ръка, първата карта постоянно остава затворена. А точно тя, наричана на британски hole card, дава опция да се гради и тактика за игра. При Stud Poker 1-3-1 първата карта е скрита, идващите три се отварят с лицето нагоре, а за последната играчът може да избира дали да я скрие или да я покаже. При 1-4 разновидността на стъд покера скрита е единствено hole картата.

 

Геймплеят на тази вариация на покера също има доста фенове, които избират да залагат по този метод, а не на маса на водещия по известност Texas Hold ‘Em. Но в случай че въпросът е коя вариация дава по-големи шансове за облага, мъчно може да бъде даден еднопосочен отговор. Или в случай че се търси лесният отговор, то би трябвало да кажем елементарното и явно: “Печелиш там, където имаш шанс и знаеш по какъв начин да го използваш ”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР