Без проблеми ще изплащат пенсиитеПодписват споразумениеЗаплатите в “Български пощи ще

...
Без проблеми ще изплащат пенсиитеПодписват споразумениеЗаплатите в “Български пощи ще
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в пощите, стачка няма да има

Без проблеми ще изплащат пенсиите
Подписват съглашение

Заплатите в “Български пощи ” ще бъдат увеличени, а ефикасна стачка в офисите в цялата страна, в които изплащат и пенсиите, към този момент няма да има. Ръководството на сдружението и синдикалните организации в него се договориха с представителите на Министерство на превоза и известията.

“Документът е резултат от реализирано договаряне на управлението на сдружението със синдикалните организации, които са страна по Колективния трудов контракт. То обгръща нарастване на главните работни заплати и ваучерите, както и стратегия от сложни ограничения за усъвършенстване на разноските и увеличение на приходите на комерсиалното сдружение ”, оповестиха от министерството. Споразумението ще бъде подписано в сряда.

Първоначално от транспортното министерство предложиха нарастване на възнагражденията на чиновниците в пощите с 5 на 100, само че чиновниците на компанията оповестиха, че ще стачкуват, тъй като този растеж е извънредно непълен. Заплатите в пощите сега са сред 712 и 849 лева и то след актуализация през юни 2022 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР