Без почетния гражданин на Кърджали Вежди Рашидов в новия парламент.

...
Без почетния гражданин на Кърджали Вежди Рашидов в новия парламент.
Коментари Харесай

Вежди Рашидов се отказва от парламента

Без почетния жител на Кърджали Вежди Рашидов в новия парламент. Кърджалийците в 46-ото Народно заседание евентуално ще бъдат по-малко от кърджалийците, които бяха депутати за по-малко от месец в 45-ото Народно събрание.
Това са политическите вести, които се анонсират от партиите броени дни преди крайния период за регистрация на кандидатските листи в районните изборни комисии, разкри 24rodopi.com.

Вежди Рашидов няма да бъде 4-ти в листата на ГЕРБ в Пловдив, което избираемо място предвиждаше за него водачът Бойко Борисов. Скулпторът, който неотдавна претърпя злополука, се отказал да взе участие на изборите.

„ Листата на ГЕРБ в Пловдив е подготвена, като се чака тя да бъде записана в РИК - 16 в неделя. Най-голямата изненада е включването на четвърто място на младия деятел на партията Пенчо Малинов. Той бе ръководител на младежката организация на ГЕРБ, като два мандата бе общински консултант. Той ще заеме мястото на Вежди Рашидов, който се е отказал да взе участие на изборите “, написа „ Трафик нюз “. От юли 2009-та Рашидов е в дейната политика, става народен представител и министър на културата от ГЕРБ. Наскоро пък влезе в националното управление на групировката на Бойко Борисов.

7 кърджалийци бяха в 45-ото Народно заседание, а след 11 юли е допустимо техният брой да бъде понижен.

Движение за права и свободи вкара трима от 9-ти Кърджалийски многомандатен изборен регион – Мукаддес Налбант, Байрам Байрам и Адлен Шевкед. Цвета Караянчева завоюва 4-тия мандат, само че петият в 9 МИР бе „ подарен “ от системата „ Хеър-Ниймайер “ на видинчанин, който живее в София, спечелил едвам 787 гласа като лидер на листата на „ Изправи се! Мутри вън “.

Реално петият кърджалиец в 45-ото Народно събрание се оказа Рашидов, а шестият – изненадващо попадналият в пловдивската регионална листа на „ ИТН “ джебелчанин Танер Кадир Тюркоглу. В „ кърджалийското лоби “ в Народното събрание в последните години се включва и Николина Ангелкова, която бе в листата на ГЕРБ в София - област.

И на 11 юли, когато ще се проведат изключителните парламентарни избори, Движение за права и свободи има обезпечени три мандата в 9-ти МИР, само че изхождайки от обстоятелството, че Мустафа Карадайъ ще бъде лидер, на този стадий е несъмнено парламентарното наличие на единствено... " един и половина " кърджалийци. За Налбант е правилно да отбележим, че момчилградчанката живее в София повече от 12 години, до момента в който " Байрам Байрам е 100-процентов кърджалиец “, както го дефинират от Младежкото Движение за права и свободи. За да има трима кърджалийски депесари, локалните ще се надяват почетният ръководител на партията Ахмед Доган да реши: Карадайъ – народен представител от Шумен!

На този стадий е несъмнено, че Мукаддес Налбант и Байрам Байрам ще бъдат на избираеми места, само че не е изключено след завръщането от Турция на партийния ръководител Мустафа Карадайъ да има изненадващи промени в листата.

Цвета Караянчева от ГЕРБ е най-близо до 4-тия кърджалийски мандат, само че Българска социалистическа партия и „ ИТН “ също имат действителни шансове. Левицата залага на непознатия за района публицист Велизар Енчев, чака се Има Такъв Народ също да впише некърджалиец за лидер. За №1 в Има Такъв Народ в 9 МИР се натиска и джебелчанинът Танер Кадир, който е нежелателен от структурите на Има Такъв Народ в област Пловдив като парашутист. Местните деятели към този момент го дефинират като „ един огромен балон, който в предходната предизборна акция се хвалеше, че когато и да е може да звънне на Делян Пеевски или Ахмед Доган “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР