Без победител завърши двубоят между Аталанта и Ювентус от 25-тия

...
Без победител завърши двубоят между Аталанта и Ювентус от 25-тия
Коментари Харесай

Два гола в продължението фиксираха равенство между Аталанта и Ювентус

Без победител приключи дуелът сред Аталанта и Ювентус от 25-тия кръг на Серия А. На „ Гавис Стейдиъм “ двата тима приключиха наедно 1:1.

Резервата Руслан Малиновский изведе бергамаските напред в резултата двайсетина минути преди края със ужасно осъществяване на директен свободен удар, само че Юве се докопа до точката с късен гол на Данило в добавеното време на срещата.

След ремито „ бианконерите “ са на четвъртото място в класирането с актив от 46 точки, до момента в който Аталанта е пети с 44.

В началните минути на срещата Ювентус беше по-активният тим. Още в 3-тата минута Душан Влахович насочи рисков удар по посока вратата на бергамаските, само че Марко Спортиело се беше позиционирал добре и съумя да избие в ъглов удар.

Няколко минути по-късно сръбският нападател още веднъж се измъкна от отбраната на домакините, само че този път изстрелът му беше неакуратен.

Секунди по-късно Дибала приключи с удар добра контраофанзива на Юве. Топката обаче мина около вратата на Спортиело.

В средата на първата част Мартен де Роон сътвори първата сериозна заплаха за вратата на Войчех Шчесни. Той беше открит с центриране от корнер, само че отблизо разстояние стреля над вратата.

Половин час след началото Войчех Шчесни направи груба неточност, която едвам не коства гол на „ бианконерите “. Полският пазач напусна наказателното си поле, с цел да спре откъсващия се Купмейнерс. Топката се озова в Луис Муриел, който пропусна. Останаха обаче подозрения за червен картон за Шчесни, само че основният арбитър беше безапелационен, че няма учредения за такова наказване.

До почивката мачът се нажежи. Грубите нарушавания зачестиха, а съдията беше заставен да покаже няколко жълти картона.

В началото на втората част Де Роон насочи прекрасен удар от границата на наказателното поле, само че Шчесни беше покрил ъгъла си и съумя да избави.

В 56-ата минута Спортиело още веднъж беше на ход да показва добър инстикт. Влахович стреля. Десетина минути по-късно Бога проби в наказателното поле на гостите, а Купмейнерс се размина с топката.

Последва напън на Юве. Торинци се настаниха в половината на Аталанта, само че по никакъв метод не съумяха да застрашат вратата на Спортиело.

Така се стигна до 76-ата минута, когато домакините поведоха. Матайс де Лихт фаулира резервата Руслан Малиновский. Реферът отсъди директен свободен удар. Именно Малиновский го извърши, като не остави шансове на Шчесни.

В 85-ата минута шансът несъмнено покри гостите. Удар на Ханс Хатебург разтресе напречната греда. Впоследствие се оказа, че играчът на Аталанта е бил в състояние на засада.

Юве хвърли всички сили и в последна сметка съумя да стигне до изравнителния гол. Това се случи в 3-тата минута от добавеното време. Пауло Дибала извърши корнер, а Данило засече вкара за крайното 1:1.



Рома избегна загубата от Сасуоло в мач от 25-тия кръг на Серия А. Двата тима приключиха наедно 2:2. Римските „ вълци “ поведоха с гол от дузпа на Тами Ейбрахам в края на първата част, само че позволиха поврат. Първо, Крис Смолинг си вкара автогол, след което Хамед Траоре порази задачата.

В 78-ата минута домакините останаха с човек по-малко, откакто с втори жълт картон, надлежно червен, беше изпъден Джан Марко Ферари.

Рома се втурна в предни позиции и секунди преди последния съдийски сигнал съумя да предотврати провалянето с гола на Браян Кристанте.

След ремито Рома е отвън зона Европа. Тимът, воден от Жозе Моуриньо заема седмата позиция с актив от 40 точки, до момента в който Сасуоло е 12-и с 30.

Мачът беше белязан и от намеси на системата ВАР, която анулира два гола. Още в 7-ата минута Хамед Траоре вкара във вратата на Рома, само че попадението не беше зачетено.

Секунди по-късно Тами Ейбрахам се свлече в наказателното поле. Гостите желаеха дузпа, само че основният арбитър Марко Гуида не почете техните искания.

В 12-ата минута Доменико Берарди стреля рисково, само че около вратата. Две минути по-късно удар на Феликс Афена-Гиан не съумя да затрудни Андреа Консигли.

В 33-ата минута втори гол не беше зачетен след интервенция на ВАР. Този път Рома означи посредством Ейбрахам, само че той беше в състояние на засада.

В добавеното време на първата част Рома получи правото да извърши дузпа. Зад топката застана точно Ейбрахам, който преодоля Консигли за 0:1.

Отговорът на Сасуоло пристигна малко след почивката. Крис Смолинг отклони центриране в наказателното поле в личната си мрежа.

Домакините стигнаха и до цялостен поврат в резултата в 73-тата минута, когато Хамед Траоре засече центриране и не остави шансове на Руи Патрисио.

Ключовият миг в мача пристигна пет минути по-късно, когато Сасуоло остана с човек по-малко. Джан Марко Ферари си заслужи втори жълт картон след жестоко нарушаване и остави тима си с човек по-малко.

Рома натисна и стигна до точката в 3-тата минута от добавеното време. Жордан Верету достави топката на главата на Браян Кристанте, а бранителят я насочи в мрежата зад Консигли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР