Без аптека остана кюстендилската община Бобошево. Местната власт търси решение

...
Без аптека остана кюстендилската община Бобошево. Местната власт търси решение
Коментари Харесай

Община Бобошево остана без аптека

Без аптека остана кюстендилската община Бобошево. Местната власт търси решение на казуса като сега води договаряния с кандидат-фармацевт, който да открие аптека допустимо най-скоро.

Досега аптека в Бобошево, която обслужва към 20 села, държал фармацевт от София, който пътувал всеки ден до града в двете направления - над 100 километра. Сега той се прибира в столицата, съобщи БНР.

Общината предлага помещение за разкриване на нова аптека и е в договаряния с нов претендент фармацевт, който имал желание да се откри в Бобошево, споделиха общинари. До сключването на контракт обаче ще мине известно време.

Не единствено в Бобошево са без аптека в сегашния миг, без аптечно обслужване е и община Невестино и по този начин е от много време.

Шефът на районната здравна каса в Кюстендил доктор Сашо Котев изяснява по какъв начин се обезпечават медикаменти при такива обстановки: “Има една разпоредба на Министерство на здравеопазването и всяко джипи може да си извади позволение от РЗИ и да продава медикаменти, като ги взима от избрана аптека. Тая разпоредба не е изменена, и в случай че някое джипи, което е мощно затруднено - го вършат това нещо “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР