Без актуализация на бюджета служебният кабинет се движи по ръба

...
Без актуализация на бюджета служебният кабинет се движи по ръба
Коментари Харесай

Служебното правителство се движи по ръба на закона с бюджета

Без актуализация на бюджета " служебният кабинет се движи по ръба на закона ", чакат ни " нехубави неща ", предизвести президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в утринния блок на bTV.

По думите му още при встъпването на служебното държавно управление е имало проблем, бюджетът е бил " поизчерпан " и той не желае в този момент да бъде на мястото на министрите. " Най-вероятно те задържат сега финансови заплащания, с цел да покрият някои неотложни заплащания, само че това не е хубаво. Финансовият министър е прав, че би трябвало да има актуализация на бюджета ", счита Манолов.

Вероятно ще се намерят по и пари за медиците на първата линия в битката против ковид, по принцип и преди не е имало планувани такива средства, само че са ги намерили посредством преструктуриране на разноските. Но не е добре да става такава, без актуализация – не се заплащат към този момент осъществени действия от бизнеса (строителни компании стачкуват поради неизплатени пари за построяването на пътища).

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Народното събрание незабавно би трябвало да се задейства и да одобри...

Проблем е, че това е сложна работа и " тези жители в Народното събрание би трябвало да се вземат в ръце, с цел да го създадат, това не е като да се наскърбяват ", а и партиите имат разлики да вземем за пример по актуализацията на пенсиите.

Манолов е безапелационен, че не може да се разчита на " буфер " от министерствата. В никакъв метод не е добре да се вземат пари от избрани министерства за настоящи разноски. Парите ги има, само че те (служебното правителство) не могат да ги похарчат, акцентира синдикалистът.

Чак толкоз тежка обстановката не е, не ми се има вяра да се стигне до тежка обществена драма, само че нещата не са положителни, предизвестява той.

Отделен въпрос е какво ще става с бюджета за 2021 година Ако не бъде признат, харчим по 1/12 от досегашния бюджет, който си има своите недостатъци. А Планът за възобновяване и резистентност ще чака постоянно държавно управление, съгласно Манолов. По негово мнение, проектът бил цялостен с " вътреконюнктурни неща ", т.е. настоящето систематизиране на порциите не отразявало " някои действителности ".

Поне към този момент, единствено " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " поддържат актуализацията, препоръчана от служебното държавно управление, само че хората на Мая Манолова желаят., а не 340 лева, както предлага държавното управление.

Има Такъв Народ приказват за собствен план за промяна на бюджета, само че няма обществено известни детайлности, като се изключи че щяло да има по-високи доходи, поради инфлацията – какъв брой тъкмо е неразбираемо. За преизчислението на пенсиите предлаганият за финансов министър Пламен Данаилов изясни, че Има Такъв Народ има вид и не сподели какъв тъкмо. А ГЕРБ изрично не поддържа актуализацията на бюджета по метода, препоръчан от служебното държавно управление.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР