„Беше ми връчена заповед на министър Кирил Петков за освобождаване

...
„Беше ми връчена заповед на министър Кирил Петков за освобождаване
Коментари Харесай

Освободената директорка на агенцията за инвестиции: Чист реваншизъм, буквално бях изгонена

„ Беше ми връчена заповед на министър Кирил Петков за освобождение без претекстове вътре в заповедта, без предизвестие и без предупреждение. Не мога да схвана за какво е належащо такова държание по отношение на мен и за какво трябваше да бъда изхвърлена от Агенцията ". Това сподели пред публицисти досегашният шеф на Българската организация за вложения Десислава Трифонова, откакто по-рано стана ясно, че някогашният зам.-министър Стамен Янев се връща там като началник. Рокадата разгласи пред публицисти икономическият министър Кирил Петков.

" Сутринта в 11 ч. някогашният към този момент зам.-министър Стамен Янев нахлу като мутра безусловно в кабинета ми и бях изгонена. Беше ми връчена заповед от министър Кирил Петков без претекстове, без предизвестие и без предупреждение ", описа досегашният шеф Десислава Трифонова. Тя означи и че все още, в който това се е случило, към момента дори не е имало държавно решение за смяната.

" Не ми беше дадена опция да си събера нещата, защото господин Янев ми сподели да напусна. Доколкото знам, той ще е новият изпълнителен шеф на организацията, само че все още, в който той се появи в нея, даже не е имало заповед. Имало е единствено предложение до министър-председателя. Ако претекстовете на министър Кирил Петков са за несправяне с работата, бих го посъветвала да огледа резултатите на Агенцията, откогато аз съм изпълнителен директор”, разяснява Трифонова.

" Ако претекстовете на министър Кирил Петков са за несправяне с работата, бих го посъветвала да огледа резултатите на организацията - за предходната година има сертифицирани планове за над 1 милиарда лева Това е безспорен връх за последните 6 година За първото тримесечие има сертифицирани планове за 800 млн. лева Плановете ни бяха до края на годината да създадем още по-голям връх и да достигнем 1,5 милиарда лева ", съобщи Трифонова, която беше назначена на поста предишния ноември.

Тя акцентира, че не е била извикана на среща с министъра и не го познава, само че настоя за " правдоподобно пояснение " от министъра: " Ако това не е реваншизъм, аз не знам какво да нарека " реваншизъм " - да гоним хора, които работят. Няма нередности по моята активност, няма инспекции вътре в организацията и против организацията. Няма професионални претекстове за моето махане, не съм член на Политическа партия ГЕРБ и на нито една партия ".

" Нормално е, когато си заемал избрана обществена позиция и я напускаш, да има отчаяние, само че когато става въпрос за успеваемост в администрацията не са нужни претекстове според член 19а на Закона за администрацията ", сподели новият шеф на организацията Стамен Янев пред „ Фокус “.

„ Бях поканен от новия министър, с цел да продължа там, където съм работил повече от 5 години. Министърът има за главен собствен приоритет привличането на вложения и търси успеваемост за късия мандат на това държавно управление “, изясни той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР