Белият гълъб е сред птиците, които присъстват в пророчествата и

...
Белият гълъб е сред птиците, които присъстват в пророчествата и
Коментари Харесай

Ако видиш бял гълъб

Белият гълъб е измежду птиците, които участват в пророчествата и поверията на редица нации. Причината за това е, че той е красиво, величествено и харизматично животно и мнозина съзират в него дипломат на вярата.

Според едно остаряло поверие, в случай че човек види инцидентно бял гълъб на открито, това е знак от Господ, че той го следи и пази от беди. Възможно е също по този начин това да е неговият ангел пазител.

Според друго тълкувание пък появилият се изведнъж бял гълъб в действителност е на обичан непосредствен, чиито дух се е въплътил в тялото на благородната птица. Това демонстрира, че този човек продължава да е към нас и да ни закриля по негов метод.

Друго вярване пък свързва белите гълъби с обич. То гласи, че в случай че човек види два бели гълъба, готвещи се за полет, скоро ще открие същинската обич и ще се задоми.

Част от хората пък виждат в белия гълъб освен това от предвестител на любовта. Много остарели нашенци са чували от баби и дядовци, че видиш ли някъде на открито прелестното пернато, чака те здраве, благополучие и огромен шанс.

 Гълъби

Съществува и друго остаряло вярване, обвързвано с тези царствени птици. Според него, в случай че човек види бял гълъб и си пожелае нещо, то безусловно ще се сбъдне.

Предания съществуват и за белите гълъби с точици. Те гласят, че в случай че някой види на перваза си такова животно, евентуално ще стартира нова работа или ще се заеме с нов бизнес план. При всяко състояние обаче го чакат огромни професионални триумфи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР