Белгийското правителство ще одобри днес изпращането на допълнителна военна помощ

...
Белгийското правителство ще одобри днес изпращането на допълнителна военна помощ
Коментари Харесай

Белгия с нова голяма помощ за Украйна

Белгийското държавно управление ще утвърди през днешния ден изпращането на спомагателна военна помощ за 12 милиона евро за Украйна, оповестиха локални медии. Отбелязва се, че Белгия до момента е осигурила за украинската защита против съветското настъпление поддръжка за 45 милиона евро, в това число гаубици.

Министърът на защитата Людивин Дедондер прецизира, че ще бъдат обезпечени автоматизирани пушки, каски, средства за нощно виждане. Предвижда се да бъдат изпратени санитарни коли и коли за спешна помощ.

Белгия ще взе участие в бъдещата обучителна военна задача на Европейски Съюз в Украйна, подготвена е да се включи в разчистването на мини, приготвя украински снайперисти и чака да одобри 45 потърпевши в багра украински бойци. В средата на идната година се планува изпращането на втори белгийски контингент в интернационалните сили на НАТО в Румъния за подсилване на източния фланг на алианса.

Предвижда се в Естония да бъдат изпратени шест белгийски изтребителя Ф-16. Миночистачът " Нарцис " се чака да бъде ориентиран с решение на белгийското държавно управление към водите на Средиземно море, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР