Белгийският здравен министър Франк Ванденбрук потвърди, че зеленият сертификат -

...
Белгийският здравен министър Франк Ванденбрук потвърди, че зеленият сертификат -
Коментари Харесай

Зелен сертификат в Белгия само след бустерна доза

Белгийският здравен министър Франк Ванденбрук удостовери, че зеленият документ - Covid Safe Ticket скоро ще бъде годен, единствено в случай че е сложена бустерна доза от ваксина против ковид.

" Ще пристигна миг, чиято дата към момента не е избрана, когато бустерната доза ще бъде решаваща за приемането на Covid Safe Ticket ", сподели здравният министър, представен от в. " Соар ".

Медията се базира на изявление на Франк Ванденбрук в пленарната зала в белгийския парламент.

" Това няма да отнеме доста време. Това ще бъде решение от европейски мащаб ", добави Ванденбрук, като означи, че приемането му ще отнеме няколко седмици.

Според министъра това е разумна стъпка в сегашната епидемиологична обстановка в страната, защото резултатът от " базовата имунизация "  е мощно отслабен за няколко месеца, а бустерната имунизация още веднъж го ускорява.

На седмичен брифинг за епидемиологичната обстановка в белгийската столица във вторник беше посочено, че броят на инфектираните с ковид нараства експоненциално в региона на Брюксел заради разпространяването на варианта Омикрон.

Коефициентът на заразяване на 100 000 души за 14 дни надхвърли 3 000, което е невиждан връх. Коефициентът на възпроизвеждане на вируса е достигнал тревожните 1,45.

Най-много случаи са във възрастовата група 20-40 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР