Белгийският министър на външните работи Хаджа Лахбиб оцеля при вот

...
Белгийският министър на външните работи Хаджа Лахбиб оцеля при вот
Коментари Харесай

Белгийският външен министър оцеля при вот на недоверие

Белгийският министър на външните работи Хаджа Лахбиб оцеля при избор на съмнение в Народното събрание, откакто оставката й беше поискана поради издаването на визи на ирански и съветски кметове за среща в Брюксел при започване на юни.

Лахбиб си навлече рецензии, откакто външно министерство издаде визи на кметска делегация от Казан макар глобите, наложени на Русия поради войната в Украйна и единствено няколко дни, откакто Белгия след дълги договаряния съумя да замени наказан в Иран филантропичен служащ против намиращ се в затвор ирански посланик, упрекнат в тероризъм.

 Заради визи за съветски и ирански кметове е поискана оставката на белгийски министър Заради визи за съветски и ирански кметове е поискана оставката на белгийски министър

Опозицията прикани външният министър да подаде оставка поради гафа, само че 79 депутати гласоподаваха в поддръжка на министъра, до момента в който 50 гласоподаваха срещу, а четирима се въздържаха.

Партията на Лахбиб - демократичната " Реформистко придвижване " (МR), заплаши да напусне държавното управление, в случай че тя бъде принудена да се отдръпна, което би довело до рухването на държавното управление.

Премиерът Александър де Кро напусна срещата на върха на Европейски Съюз за гласуването в Народното събрание.

 Операция Операция " Черен камък ": Още европейци си върнаха свободата при замяна с Иран

Двама членове на съдружните партии на зелените (Ecolo-Groen) и на социалистите (PS) се въздържаха алегорично, с цел да покажат, че Лахбиб ще би трябвало да се потруди да върне доверието им, само че това беше задоволително тя да остане член на кабинета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР