Белгийските здравни власти отчетоха днес трайно намаляване на новооткритите случаи

...
Белгийските здравни власти отчетоха днес трайно намаляване на новооткритите случаи
Коментари Харесай

COVID-19 в Белгия: Спад на заразените и ръст на починалите

Белгийските здравни управляващи регистрираха през днешния ден трайно понижаване на новооткритите случаи на инфектирани с COVID-19, както и растеж в броя на умрелите за последното денонощие. От 417 умряли в сряда, 282 са възрастни хора от старешки домове, които не са били  в болница.

До през днешния ден в страната са умряли 4857 болни и са открити 34 809 носители на болестта от осъществени над 100 000 лабораторни проучвания. Властите прецизираха, че броят на умрелите включва случаите, доказани с лабораторен тест, както и " съмнителни " смъртни случаи в старческите домове. Отбелязва се, че към една трета от умрелите в дом за остарели хора са били изследвани за болестта.

За последното денонощие в болница са постъпили 310 души, а общият брой на признатите за лекуване в страната до момента поради епидемията доближава 12 242 души. В сряда 455 души са напуснали болница с усъвършенствано здраве.

Белгийските управляващи взеха решение през вчерашния ден да удължат въведената обща карантина до 3 май. Премиерът Софи Уилмес през днешния ден разясни, че след тази дата може да се чака последователно обновяване на комерсиалната активност в страната. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР