Белгия осигурява автоматични пушки и гориво за въоръжените сили на

...
Белгия осигурява автоматични пушки и гориво за въоръжените сили на
Коментари Харесай

Белгия осигурява автоматични пушки и гориво за въоръжените сили на Украйна

Белгия обезпечава автоматизирани пушки и гориво за въоръжените сили на Украйна, заяви през днешния ден белгийският министър председател Александер де Кро. Украйна не е поискала тази война и не е направила нищо неприятно, разяснява той пред локални медии. По неговите думи украинците желаят народна власт и самостоятелност, както и да няма въздействие от Русия, а отговорът на Москва е нечовечен.

Белгия изпраща 2000 пушки лично произвеждане и 3800 тона гориво. Пратките ще преминат през Полша и ще се следи да доближат по предопределение, посочи министър председателят.

Той добави, че белгийските изтребители Ф-16, изпратени в Естония за защита на въздушното пространство, са получили " по-широки " задания. Де Кро означи, че Белгия е една от първите страни, които обезпечават сходна поддръжка за Украйна.

Киев бе помолил преди няколко седмици белгийските управляващи за доставка на оръжие, само че белгийското държавно управление заяви преди няколко дни, че към момента не е готово с отговора. Тази седмица Белгия изрази настройка да изпрати на няколкостотин бойци за присъединяване в дейностите за отбрана на границите на НАТО.

Източник: БТА
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР