Бежанците, идващи в Европа са мюсюлмански нашественици, заяви унгарският премиер

...
Бежанците, идващи в Европа са мюсюлмански нашественици, заяви унгарският премиер
Коментари Харесай

Орбан: Мигрантите не са бежанци, а мюсюлмански нашественици

Бежанците, идващи в Европа са " мюсюлмански нашественици ", съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан. В изявление за немското издание „ Билд “ той удостовери за следващ път, че страната му няма да позволява мигранти. По думите на Орбан приемът на бежанци неизбежно води до основаване на „ паралелни общества “.

„ Инвазия “ - по този начин унгарският министър-председател дефинира бежанския поток към Европа. „ Ние гледаме на тези хора не като на мюсюлмански бежанци. Ние гледаме на тях като на мюсюлмански нашественици “, съобщи Виктор Орбан. Той добави, че по този начин и не е схванал по какъв начин в страна като Германия хаосът, анархията и незаконното прекосяване на граници може да се отбелязва като нещо хубаво.

Орбан, който беше в Германия като посетител на събиране на групата на Християнсоциалния съюз в Баварския град Зеон, съобщи, че огромна част от европейските политици не са дали отговор на националната воля:

„ Миграционният въпрос в Европа се трансформира в проблем на демокрацията. Европейците имат ясно предпочитание. Те не желаят да живеят в заплаха от гнет. Искат да има сигурност. Искат границите да са предпазени. Искат тези, които нямат съображение да живеят в шенгенското пространство, да го изоставен и да се завърнат там, където могат да стартират живота си изначало. През последните години въпросът беше, дали ще се отдаде значение на волята на народа. В Европа доста от водещите политици не направиха това, което желаеха хората “.

Виктор Орбан отвърна изказванието, че Унгария взима пари от Европейския съюз, а отхвърля да приема бежанци. Кохезионните фондове не са подарък, посочи унгарският министър председател и добави, че това е инструмент за обективен баланс, откакто Унгария е отворила пазара си за свободната конкуренция. Това няма нищо общо с бежанците, уточни Орбан. Въпреки пререканията с Брюксел обаче, той съобщи, че Европейският съюз е прелестен план, в който страната му взе участие с наслада и в който би желала да остане. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР