Бедствията, причинени от климатичните промени, струват на държавите най-малко 100

...
Бедствията, причинени от климатичните промени, струват на държавите най-малко 100
Коментари Харесай

Над 100 милиарда долара струват щетите от бедствия, свързани с климата през 2018 г.

Бедствията, породени от климатичните промени, костват на страните минимум 100 милиарда $ през 2018 година, заяви наблюдаващ на процесите, предупреждавайки, че пороят от смъртоносни пожари, наводнения и стихии е " сянка " на бъдещите неща, в случай че излъчванията на парникови газове не бъдат понижени.
Тази година се чака да бъде четвъртата най-гореща и затоплящите планетата равнища на въглерод и метан не престават да се усилват, а рисковите метеорологични феномени като разрушителните пожари, които унищожават Калифорния, евентуално ще станат доста по-често срещани, съобщи БГНЕС.
" 2018 година сподели пагубната опасност, която съставлява изменението на климата за света. И това е единствено сянка на това, което ще пристигна, в случай че температурите продължат да нарастват ", споделя Кат Крамер от Групата християнска помощ (ГХП).
Нейният екип сформира лист от 10 бедствия, свързани с климата, и използваше открити данни, публични оценки и оценки от застрахователните компании, с цел да дефинира цената на всяка от тях.
Начело в листата бяха ураганите Флорънс и Майкъл, които предизвикаха вреди за почти 17 милиарда $ и надлежно 15 милиарда $.
През 2018 година беше следено най-малко едно огромно злополучие, провокирано от климата, на всеки населяван континент на Земята.
От ГХП откриха, че четири събития - в това число калифорнийските пожари, сушата в Южна Европа и необятно публикуваните наводнения в Япония - костват най-малко по 7 милиарда $ всяко.
" Безпрецедентните наводнения, суши, топлинни талази, горски пожари и стихии, които сме виждали през последните години - те са лицето на изменението на климата ", сподели Майкъл Ман, бележит професор по атмосферни науки в Penn State University.
" Времето в света става все по-екстремно пред очите ни - единственото нещо, което може да спре тази деструктивна наклонност от ескалация е бързият спад на въглеродните излъчвания. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР