Жители на варненската местност Траката излязоха на протест тази сутрин

...
Жители на варненската местност Траката излязоха на протест тази сутрин
Коментари Харесай

Жители на варненска местност протестираха заради разкопани улици

Жители на варненската околност Траката излязоха на митинг тази заран поради неприятното положение на улиците в региона.В 7:30 ч. те се събератна кръговото кръстовище на бул. " Княз БорисI " и ул. " Арх. Манол Йорданов ".

Много от улиците са разкопани от ВиК и няма проект да бъдат главно ремонтирани след края на плана, недоволстват поданици на Траката. Сред жителите в региона тече и подписка. В днешния протестсе включиха жителии на други варненски местности.

Управителят на ВиК-Варнаинж. Веселин Русев пое персонален ангажимент към протестиращите да следи от близко напредъка на компаниите – реализатори по дейностите от плана. Той се ангажира да бъде усъвършенствана организацията на работа, а улиците, по които към този момент има сложена канализация, да бъдат почистени и възобновени във тип, в който ще могат да се употребяват за обикновено напредване на хора и коли.

Управителят на ВиК-Варна се ангажира да дава отговор персонално на постъпващите тъжби, да ревизира на място подадените сигнали и да инспектира качеството на настоящите действия, осъществявани от компаниите - реализатори.

Като първи приоритет ще бъде завършването на 8-ма улица, където следва слагането и на тръбопровод, след което тя ще бъде възобновена и асфалтирана с помощта и на община Варна. 15 юни да е срокът за привършване по нея, както и по улиците с номера 3, 5 и 6, дадоха обещание изпълнителите на нарочна среща с кмета на Варна Благомир Коцев, представители на живеещите в Тракатаи на ВиК-Варна.

На митинга тази заран имаше представители на Община Варна, зам.=кметът Пламен Китипов.Това е план на ВиК и Община Варна има индиректно отношение към него, като администрацията дава отговор за организация на придвижване и безопаснотт на обектите. Общината няма инструмент да се следи за качеството.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР