Базираната в Япония фармацевтична компания Нобелфарма (Nobelpharma) може да започне

...
Базираната в Япония фармацевтична компания Нобелфарма (Nobelpharma) може да започне
Коментари Харесай

Японци шашват света, готвят вечно оръжие срещу ковид

Базираната в Япония фармацевтична компания " Нобелфарма " (Nobelpharma) може да стартира клинични изпитвания на ваксина против ковид, която може да обезпечи пожизнен имунитет против COVID-19, написа Japan Times.

Над препарата работи група учени от Токийския институт по медицински науки под управлението на проф. Мичинори Кохара. За основа те са взели имунизацията против едра шарка, създадена през XVIII век във Англия и употребена в Япония до 1976 година Идеята на откривателите е да внедрят шиповия протеин на вируса SARS-CoV-2 в рекомбинантния вирус на ваксина.

В опити върху мишки те са употребявали гена на високопатогенния птичи грип. Резултатите са посочили, че след 20 месеца имунизираните мишки са имали високо равнище на антитела, те също по този начин са били в положение да оцелеят след въвеждането на вируса. В същото време всички неимунизирани мишки са починали. В публикацията се отбелязва, че 20 месеца е приблизителната междинна дълготрайност на живота на гризачите.

" Характеристиките на тази ваксина демонстрираха, че тя може да спомогне производството на антитела и да обезпечи доживотен имунитет. Една доза съхранява резултата в продължение на над 20 месеца, нито една друга ваксина няма сходен резултат ", увери Кохара.

Освен това първообраз на коронавирусна ваксина, изпитана върху макаци, хранещи се с раци, е защитила приматите от развиване на пневмония, а концентрацията на вируса в белите им дробове е била под равнището, което се открива даже седем дни след заразяване.

Ориентировъчно през 2023 година " Нобелфарма " има намерение да организира първата и втората фаза на клиничните изпитвания на създаването с присъединяване на 150 до 200 доброволци, в това число преболедували и изцяло имунизирани с други препарати. За третата фаза ще са нужни спомагателни вложения.

По думите на проф. Кохара с изключение на дълготрайния имунен отговор, новата ваксина има още едно огромно преимущество - може да се съхранява дълго време в изсъхнал тип при стайна температура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР