Базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека заяви,

...
Базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека заяви,
Коментари Харесай

Над половин милион души са били убити в Сирия от началото на войната

Базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на индивида съобщи, че към 511 000 души са починали в Сирия от началото на гражданската война преди седем години, съобщи „ Ройтерс “.

Правозащитната организация, която наблюдава броя на смъртните случаи благодарение на мрежа от контакти в Сирия, разясни, че е удостоверила самоличността на повече от 350 000 от убитите, до момента в който в останалите случаи става въпрос за жертви, които към момента не са разпознати.

Конфликтът, който стартира след всеобщи митинги на 15 март 2011 година, въвлече районни и международни сили в кървава война, която принуди милиони хора да изоставен домовете си в търсене на сигурност.

Според Обсерваторията към 85% от починалите са били цивилни, убити от държавните сили на Сирия и техните съдружници. Сирийската войска и съветските военни сили, които намесиха в спора през 2015 година, разчитаха главно на въздушни удари, които постоянно лишават живота на доста цивилни.  

С наближаването на осмата година, войната продължава да е в разгара си, като интензивни боеве има в регионите на Източна Гута, покрай столицата Дамаск, и Африн, покрай турската граница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР