Бате Златко, помагай. Отчаяното обаждане в деня на изборите получава

...
Бате Златко, помагай. Отчаяното обаждане в деня на изборите получава
Коментари Харесай

„Бате Златко, помагай”: Как ДПС необратимо превзема Северозапада – битката е за милиони

„ Бате Златко, помагай ”. Отчаяното позвъняване в деня на изборите получава кметът на Монтана, от отсрещната страна е авторитетен човек на ГЕРБ. Първите сигнали са, че Движение за права и свободи води крепко в региона, защото ромските махали са изкарани под строй от сутринта.

Златко Живков, безконечният кмет на Монтана, официално е от Съюз на демократичните сили, само че не взе участие интензивно в акцията. Все отново взима драговолно молбата и задейства свои хора. ГЕРБ-СДС съумява да измъкне първото място, само че и това е слаба разтуха, защото разликата с Движение за права и свободи е смешна, написа „ Галерия ”.

9694 гласа събират хората на Доган в област Монтана. За ГЕРБ вота си дават 10 259 души. „ Промяната ” е обратно с 6711, а Българска социалистическа партия напряко катастрофира в в миналото аления северозападен край с под 4000 гласа.

Откъде идва възходът на Движение за права и свободи в Монтанско, където няма етнически турци за разлика от обичайните бастиони на партията в Делиормана и Родопите?

Всъщност има три известни с фамилии в самия регионален град, само че те постоянно са стояли надалеч от политиката, а и наследниците подписват брак с българи.

Разбира се, непрестанен донор е ромското население, което завзема нови и нови територии в Северозапада. Даваме образец с две прилежащи села на брега на Дунава – Горни и Долни Цибър. Първото е с влашко население, останали са стотина души, имащи право да гласоподават.

От 58 бюлетини едвам 3 отиват за Движение за права и свободи, а победител е Българска социалистическа партия с 30. с ГЕРБ и „ Промяната “ имат по 7. Червеният избор не е озадачаващ, защото в историята на селото е пролята кръв в Септемврийското въстание и явно са останали сантименти към лявата концепция.

Долни Цибър е известно като едно от първите напълно ромски села, освен това относително огромно – над 1500 поданици. Всички деца обаче вървят на учебно заведение, има и студенти. Браво!

Но резултатите в двете секции будят мощни подозрения. В първата за Движение за права и свободи гласоподават 386 души от 413 пуснали бюлетина! Втори са „ Промяната “ с 10 гласа, а любопитното е, че двама от локалните са пуснали за „ Възраждане “.

Подобна е картинката в другата секция на напълно ромското село. Движение за права и свободи обира 286 гласа от общо 308 бюлетини. „ Промяната “ е с 9 гласа, а за ГЕРБ има единствено един!

Сами виждате на какво се крепи успеха на ГЕРБ в област Монтана. Още едно-две села като Долни Цибър и Движение за права и свободи ще е на върха. А демографията работи в тази посока.

Разбира се, любовта на ромите към Движение за права и свободи е стимулирана по съответния метод. Вече рядко са случаите да се пазарят гласове с по 50-100 лв. в този регион. Купуват се цели села, настояват сътрудници от района.

Босовете на другите кланове се привикват на обилни банкети. Какво им дават обещание, може да се досетите, а тяхна работа е по какъв начин ще обезпечат гласовете.
 Това „ нещо “ Димитър Аврамов, изпъден за корупция от ГЕРБ, дърпа конците в Движение за права и свободи
Лидер на Движение за права и свободи в региона е небезизвестният Димитър Аврамов, народен представител в 5 Народното събрание. Бизнесменът водеше и в този момент листата, само че се отдръпна след популярния резултат в района. Или по-точно беше „ отдръпнат “ от горната страна, защото името му е обвързвано с не един или два абсурда.

По-стари монтанчани помнят дребното заведение в гараж, което бащата на Аврамов отваря незабавно с измененията. Готвачите са положителни и целият град обича да хапва там. Бизнесът потръгва, само че синът е същински факир.

Той се захваща със земи, които са ужасно плодородни в фамозната област Златията, която заема част от Монтанско.

Името му блества на първите страници през 2012 година, когато е упрекнат в рушвет от 100 000 лв.. Той му е даден от…. арендатора Светослав Илчовски.

Да, същият облик от Кнежа, който предишното лято разказваше пред парламентарна комисия за Бойко Борисов, Иван Пилето, рождени дни с кюлчета злато и певици.

Реклама

Срещу парите и правото да употребява някои терени на Илчовски депутатът Аврамов и още двама дават обещание да спасят земите му от непознати апетити. Пачките са белязани от ДАНС и открити в дома на депутата.

ГЕРБ го изключват на секундата, само че на идващите избори Димитър към този момент е част от листите на Движение за права и свободи.

Съдът оправдава Аврамов по обвиняването „ търговия с въздействие “през 2016 година, само че следва митинг и ново разглеждане, което се влачи до ден сегашен.

Прокуратурата постоянно желае имунитета на новия владетел на Монтанско, само че той очевидно изобщо не се тормози и се отхвърля самичък. И по този начин към този момент 10 години.

През 2018 година гръмва нов скандал към фамилията. Борислав, брат на Димитър Аврамов, е измежду разследваните за убийството на данъчния Иво Стаменов в София, оповестиха тогава bTV и Нова.

Групата от трима души, измежду които и Аврамов, е арестувана на 3 юли при профилирана интервенция на ГДБОП. По информация н Нова Борислав Аврамов е бил главатар на групата.

Има и четвърти член на групата, който излежава присъда в пандиза в Бургас. Той е наказан за нелегално владеене на оръжие.

Според осведомени Димитър Аврамов движи делата на Движение за права и свободи и във Видинско, където водач е интелигентният някогашен екоминистър Станислав Атанасов, само че прекомерно чужд в оня регион.

„ Движението “ към момента пипа меко във Видинско, само че пък обезпечи без грижи един мандат с третата си позиция от 13,64 % дали своят вот. Това са 3900 гласа – звучат смешно, само че са сериозна поръчка в един от най-бързо обезлюдяващите райони на света съгласно отчет на Организация на обединените нации.

За съпоставяне – Българска социалистическа партия не събира 3500, което е същински позор за родния завършек на соцемблеми като Александър Лилов и Петър Младенов, на някогашния водач Михаил Миков.

Все повече се ускорява ролята на Движение за права и свободи в третата област на Северозапада – Враца, където ромското население също се качва процентно в селата с бързи темпове.

Листата на Движение за права и свободи е същински шедьовър на „ демокрацията “. Втора е фамозната кметица на Борован – Десислава Тодорова, чийто мандат съдът непрестанно приключва и възвръща поради далавери, свързани с общински земи.

Следва лидерката на Движение за права и свободи в Мездра – Каролина Кьолер, близка до фамозния Йордан Тонов или Данчо Пръча. Групата му беше задържана след шумна акция и босът лежа в пандиза за сводничество, рекет и какво ли не.

Шести в листата е Касъм Касъмов от фамозния жанр Касъмови, който държи ромските махали на Бяла Слатина и района, семейството се прочу с това, че подвигна джамия в Галиче, където не е имало турчин даже по време на османското иго. Родът потегля от фамозното село, като в полза на истината се замогва около дядото, който е виртуозен тромпетист и емигрира във Франция още по комунизма.

Не е учудващо, че Движение за права и свободи взима над 70 % в ромската секция в Галиче, до момента в който в другите две ГЕРБ печели с разлика. Все отново новият кмет е от партията на Бойко Борисов, до момента в който остарелият Ценко Чоков търка наровете на Врачанския затвор.

И в област Враца Движение за права и свободи си подсигурява с лекост един мандат от общо 6, заемайки четвърта позиция за едвам 300 гласа от Българска социалистическа партия, чийто водач Корнелия Нинова е родена и отгледана в Мизия и Крушовица.

Така постепенно, само че несъмнено партията на Доган се трансформира в незаобиколим фактор в Северозапада. Застаряващото и намаляващо население оказва помощ за лесното завземане на територии.

Както виждате, 200-300 гласа могат да бъдат решаващи за мандат. А занапред идват общински избори, където 50 души под строй могат да изберат кмет.

За какво им е този безпаричен край, ще питат мнозина. Отговорът се крие в земята и неслучайно Аврамов е царят на изборните резултати. Тя ражда не по-малко от Добруджа, рентите за елементарните хора постоянно са алегорични, а облагите за арендаторите и техните покровители – чудовищни.

Заглавието е на Narod.bg
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР