Баскетболното първенство на Германия ще бъде възобновено в началото на

...
Баскетболното първенство на Германия ще бъде възобновено в началото на
Коментари Харесай

Баскетболната Бундеслига ще се рестартира през юни

Баскетболното състезание на Германия ще бъде обновено при започване на юни месец, оповестиха локалните медии.

Това стана факт, откакто ръководителите на федерацията получиха позволение от управляващите в Бавария за осъществяване на остатъка от сезона. Общо 10 тима ще довършат шампионата, като всички мачове ще се изиграят в залата на Байерн Мюнхен пред празни трибуни в границите на три седмици.

Отборите, които заемаха първите 10 места в класирането при прекъсването на шампионата през март месец, ще бъдат разграничени в две групи от по пет. След като изиграят по един против всеки от противниците си в групата, първите четири отбора в двата потока ще се класират за четвъртфинали.

Там тимовете ще играят както следва: първи от едната група против четвъртия от другата, втория против третия, третия против втория и четвъртия против първия. Полуфиналистите ще бъдат излъчени в два мача. Същата идея ще се приложи и във етапите на полуфиналите и финала, тъй че финалистите в шампионата ще изиграят тъкмо 10 мача.

От Германската баскетболна федерация към този момент имат квалифициран обстоен проект за съблюдаване на санитарните ограничения, като той е взаимстван от този, който се употребява във футболната Бундеслига. По време на триседмичния интервал за довеждане докрай на шампионата играчи, публични лица и съдии ще бъдат изцяло отделени от външния свят. Точните дати за осъществяване на шампионата в Мюнхен ще бъдат оповестени скоро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР