Баща и син руснаци – Александър Александрович Бонашевский и Владислав

...
Баща и син руснаци – Александър Александрович Бонашевский и Владислав
Коментари Харесай

Общинар №1 в Балчик Виктор Митраков съдружник с опасни руснаци

Баща и наследник руснаци – Александър Александрович Бонашевский и Владислав Бонашевски, които въртят строителен бизнес във Варна и Балчик, на който може да завиди даже прословутият Дидо Дънката, се оказват спонсори в сянка на съветската пета колона у нас. Това настояват осведомени с активността им, като се базират в това число и на техните съдружия и индиректни връзки в разнообразни компании, в които лъсна името на общинар №1 в Балчик Виктор Лучиянов Митраков.

И до момента в който формалният бизнес на братушките е да подвигат бетонни чудовища край морето, тайната им задача е да е да прокарват съветските имперски упоритости. Това пък излезе на ярко около проваления митинг „ Спрете войната ”.

 Александър Александрович Бонашевский се вписва в профила на съветски разузнавач

Бонашевский-баща е ученик на МГИМО – Московския държавен институт по интернационалните връзки. Това е школата, която образова висшите фрагменти на съветската политика, разузнаване и контраразузнаване. МГИМО е съвсем наложително изискване за кариерното развиване на съветските шпиони.

Въпросното мероприятие „ Спрете войната “ трябваше да се организира пред президентството тези дни, сякаш като проведено от украинци, които желаят мир и да се постави точка на проливането на славянска кръв с цената обаче на  териториални отстъпки за Кремъл. На сборището е трябвало да бъде стартирана и концепцията „ президентът на България да стане посредник в договаряния сред Украйна и Русия за преустановяване на военните дейности сред славянските нации ”.

Само че Съюзът на украинските организации в България „ Мати Украйна ” даде гневен отпор, като популяризира и декларация срещу „ хибридна акция на инкорпорирани съветски сътрудници ”. Така въпросният „ протест на мира ” се провали, само че пък се осветиха спонсорите на въпросните „ миротворци ”.

Бащата и синът Бонашевски идват в България преди повече от 20 години. Един от най-скандалните им хотели е вдигнат не къде и да е, а на метри от двореца на румънската кралица Мария в Балчик! При това съучастник в начинанието им става общината. Гръмва скандал, тъй като се строи на крайморската алея в охранителната зона на Двореца в Балчик, който е монумент на културата.

Реклама

Министерството на културата сякаш се стряска от тази безочливост, сякаш стартират инспекции, само че по този начин или другояче за руснаците и техните български съдружници законът се оказва е дупка в полето. Нещо повече – хотелът е плануван като двуетажен, само че са вдигнати три етажа, и всичко това без да става и дума за координиране с Националния институт по паметниците на културата. В последна сметка хотелът през днешния ден се е извисил до Двореца и няма мощ да го отстрани.

Зад този строителен „ героизъм ” стои компанията „ Спорт Сити ”, в която Александър Бонашевский е дружно с Веселин Киряков и Виктор Митраков. За да вдигнат хотела върху общински терен, те записват с общината сдружението „ СПА-център Балчик ”. В него общината има 40% дял – апортната вноска от 1770 кв.м земя. Според осведомени в терена, който е даден на руско-българските частници има и минерален извор. В последна сметка „ Спорт Сити ” в този момент владее 60% от хотела.

На 6 ноември тази година акционерът и съучастник на Александър Бонашевский – Виктор Митраков, бе определен за ръководител на Общинския съвет в Балчик. Така кръгът се затваря и изяснява за какво още преди години хотелът е  вдигнат без никакви проблеми, макар че законът безусловно не разрешава ново строителство в така наречен първа охранителна зона на архитектурния резерват Двореца в Балчик. Виктор Митраков до 2013 година е бил в ГЕРБ, а в този момент е деятел на „ Левицата ”. 

Неговият сътрудник Александър Бонашевский, който има тесни връзки с уредниците на несъстоялия се проруски протест „ Спрете войната ”, е роден през 1939 година и е приключил авторитетния дипломатически московски институт МГИМО през 1968 година Вписан е в аналите на института като „ златен спонсор ”, тъй като и  там се е отчел като спонсор.

Неговият наследник Владислав, роден през 1974 година, снахата Ана и щерка им Ника, пък получават поданство в Черна гора през април 2021. Те вземат така наречен златни паспорти, които се дават против вложения. Както е известно тази скица е чиста проба продажба на документи против огромни пари. От друга страна, Черна гора която до скоро се управляваше от президента Мило Джоканович, си сътвори добро име на спокоен кей, освен за яхтите, на съветските олигарси и мафиоти.

Във Варна задружното семейство Бонашенски строи с обсег. Те стоят зад мегаломанския строителен план „ Светлина ”, който се подвига в регион „ Младост ” и ще има 319 жилището, ситуирани в 7 жилищни секции с общо 10 входа – същинска китайска стена. 

Руснаците популяризират строителния си бизнес, който въртят от над 10 години, като зает освен с построяването на нови, само че и с възобновяване на остарели здания, архитектурни монументи във Варна.

Опитът демонстрира, че в строителството най-добре се изпират всевъзможни пари. Засега най-малко не е известно ДАНС да е поставил под микроскопа си московските бизнесмени и техния принос към „ мира в Украйна ”.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР