Баровете и дискотеките най-вероятно ще остават затворени за Нова година.

...
Баровете и дискотеките най-вероятно ще остават затворени за Нова година.
Коментари Харесай

Ето кои мерки остават след 21 декември

Баровете и нощните заведения най-вероятно ще остават затворени за Нова година. Нощните заведения би трябвало да продължат да бъдат затворени и след 21 декември. Училищата и детските градини също е рано да се отворят на 21-и. Те могат да бъдат отворени след Нова година. Това изрично съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

" Предстои да вземем решения за заведенията за хранене и огромните търговски обекти. Аз упорствам да не плащаме повече цената от 150 изгубили живота си българи на ден и да продължим със сегашните ограничавания ", добави той.

" Много е рано да приказваме за разхлабване на ограниченията, защото решението следва да бъде обсъждано. До четвъртък-петък ще решим кои ограничения да разхлабим, в случай че въобще разхлабваме. Като министър на опазването на здравето ще упорствам да продължим да живеем със сегашните ограничения и след 21-ви ", сподели още Ангелов. На въпрос по какъв начин се преценя доколко сегашните ограничения дават резултат и какъв, той отговори: " На първо място следим каква е заболеваемостта и по какъв начин стои нашата страна спрямо останалите европейски страни. Следим и каква е смъртността. Разглеждаме я и по възрасти и дали умрелите имат съпътстващи болести ", съобщи той.

" Гледаме какъв е процентът на приложимост на болничните кревати както за интензивно, по този начин и за неинтензивно лекуване. По този % оценяваме какъв е натискът върху здравната ни система “, сподели той. Според него е хубаво, че заболеваемостта е паднала под 600 на 100 000 души. Следим броя на позитивните проби, какъв брой от тези хора са потърсили лекарска помощ “, приключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР