Банкова ваканция за кредитополучатели /Физически и юридически лица/ за времето

...
Банкова ваканция за кредитополучатели /Физически и юридически лица/ за времето
Коментари Харесай

Отцепниците от БСП поискаха банкова ваканция

Банкова почивка за кредитополучатели /Физически и юридически лица/ за времето на изключителната епидемиологична конюнктура, за която са наложени ограничаващи ограничения за обикновено действие на браншове от стопанската система, желаеха самостоятелните депутати, отделили се от ПГ на Българска социалистическа партия. Това разгласи на брифинг в Народното събрание Красимир Янков.

Предложението е при веселба за заплащане на обвързване на частно-правни субекти, длъжници по контракти за заем и други форми на финансиране, предоставени от кредитни и финансови институции по закона за кредитните институции, да не се начисляват лихви за неустойки, задължението да не може да бъде оповестено за предварително изискуемо и договорът да не може да бъде негоден заради несъблюдение до два месеца след края на изключителното положение/извънредната конюнктура.

Спирането на дейностите със заповед на здравния министър, загубата на приход и незадоволителната поддръжка от страната за работещите ще сложи пред неспособност да покриват битовите си потребности и заемите си, изясни Янков.

По думите му тези хора ще натрупат отговорности по заеми като физически лица и ще попаднат в дългова серпантина. Това визира и финансови институции по закона за кредитните институции, защото ще бъде затруднена активността им.

Независимите депутати упорстват за цялостна, 100 % отплата на работещите, чиято активност е прекратена поради заповедта на здравния министър от 25 ноември т.г., за периода на оповестените ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР