Банката ще гарантира доброто управление на дълга на лечебното заведение

...
Банката ще гарантира доброто управление на дълга на лечебното заведение
Коментари Харесай

ББР е готова да участва във финансовото оздравяване на Александровска болница

Банката ще подсигурява положителното ръководство на дълга на лечебното заведение от 40 млн. лева
Българската банка за развиване е в подготвеност да отпусне финансиране в размер на 5 млн. лева на УМБАЛ „ Александровска “ ЕАД. Това стана ясно след среща на Надзорния съвет на ББР с представители на лечебното заведение. Финансирането ще е в границите на одобрения за банковата група предел, чиято цел е да подкрепи провежданата от страната политика за излекуване и развиване на лечебни заведения със редовно значение за районите.

Кредитната линия от ББР ще е допълнение към предоставените средства от Министерство на здравеопазването в размер на 35 млн. лева Тя ще даде опция на сдружението да разплати просрочени отговорности към доставчиците на лекарствени артикули и медицински произведения. Новото финансиране ще разреши да се договорят по-благоприятни търговски условия с снабдители, като в същото време се обезпечат ликвидни средства за реализиране на оперативната активност на лечебното заведение.
-->
ББР ще поеме и процеса по ръководство на целия дълг на УМБАЛ „ Александровска “, който с новоотпуснатото финансиране ще доближи 40 млн. лева Със средствата ще бъдат осъществени вложения за закупуване на модерна здравна инсталация. Тя ще обезпечи нужните условия за оказване на качествена болнична помощ по стандартите за добра здравна процедура и здравните условия, написани в българското законодателство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР