Балистична ракета е била изстреляна от Северна Корея, три дни

...
Балистична ракета е била изстреляна от Северна Корея, три дни
Коментари Харесай

Ким Чен-ун готви изненада за Байдън, чака го наблизо

Балистична ракета е била изстреляна от Северна Корея, три дни преди да встъпи в служба новият южнокорейски президент Юн Сук-йол, който се зарече да следва твърда линия към Севера, съобщи Ройтерс.

Според южнокорейските военни КНДР е изстреляла ракета с дребен обхват, за която се допуска, че е балистична ракета, която се изстрелва от подводница. Пускът е осъществен към 05:00 ч. по Гринуич тази заран в региона на Синпо, където Северна Корея държи подводници, както и съоръжение за пробни изстрелвания на балистични ракети за подводници. Южнокорейската войска добави, че ракетата е прелетяла 600 км на оптималната височина от 60 км.

В Туитър японското министерство на защитата също заяви, че изстреляният снаряд може да е балистична ракета. Същата информация като тази на бреговата защита заяви и японската телевизия, като се базира на държавни източници, които прецизират, че тя е паднала напълно покрай изключителната икономическа зона на Япония.

В сряда Северна Корея изстреля балистична ракета по посока на източните си крайбрежни води, оповестиха Южна Корея и Япония. Това стана, откакто преди този момент Пхенян даде обещание стремително развиване на нуклеарните си сили.

По оценки на Съединени американски щати КНДР приготвя нуклеарния полигон Пунгери и може да е в положение да извърши нуклеарен опит още при започване на този месец.

"Вместо да одобри поканите за разговор, режимът на Ким наподобява приготвя опит с тактическа нуклеарна бойна глава. Моментът, в който ще бъде осъществено той, ще зависи най-много от това по кое време ще са подготвени подземните тунели и модифицираната технология на устройството, което ще бъде употребявано ", сподели Лейф-Ерик Ийзли, учител в Университета "Ихва " в Сеул. "Възможен седми нуклеарен опит би бил първият от септември 2017 година и ще увеличи напрежението на Корейския полуостров, както и опасността, произлизаща от неправилни преценки и неприятна връзка сред режима на Ким и новото държавно управление на Юн. "

Юн встъпва в служба във вторник. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще посети Южна Корея на 21 май и ще се срещне с него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР