Българското публично пространство се оказа тясно за родното задкулисие, след

...
Българското публично пространство се оказа тясно за родното задкулисие, след
Коментари Харесай

Пеевски очернян от Прокопиев и фабриката му и през "Уикипедия"

Българското обществено пространство се оказа тясно за родното задкулисие, откакто разкривеното му от алчна завист лице лъсна в цялостния си искра у нас, а съвсем всички формиращи го скандалните бизнесмени– Иво Прокопиев, Цветан Василев, Огнян Донев и Гриша Ганчев, се снабдиха и с обвинявания за закононарушенията си. Тъй като лъжите им все по-рядко съумяват да заловен на стръвта си шарани в България, в обезверен опит да съберат поддръжка за себе си членовете на задругата се пробват да фалшифицират истината, бълвайки лъжи на британски и надявайки се, че по този начин ще намерят поддръжници в чужбина. В плацдарм на следващата акция по Гьобелс, правена от задкулисието, е превърната така наречен „ свободна енциклопедия “ - Уикипедия, написа в. Монитор.

Мишена на акцията са хората, пречещи на скандалните предприемачи да продължат да ограбват всички нас, като първи в листата е депутатът и издател Делян Пеевски. Причината е, че той се е трансформирал във зложелател №1 на задкулисието поради законодателните си начинания, имащи за цел да спрат вторичния обир на КТБ, както и поради разкритията за закононарушенията им, правени от изданията му „ Монитор “, „ Телеграф “, „ Политика “ и Агенция „ Монитор “. Акцията по подправяне на истината посредством лъжливи публикации в „ Уикипедия “ се води предпочитано от кръга „ Капитал “ и присъдружните му НПО-та, като за задачата работи цяла работилница от труженици на заплата, включително и под прикритието на хора, пишещи сякаш на свободна процедура, а в действителност за „ Капитал “. Във подправянето на действителността

по тертипа на Министерството на истината, разказано от Оруел

в паметния му разказ „ 1984 “ обаче още веднъж са впрегнати още веднъж всички гвоздейчета от Фабриката за подправени вести, а резултатът е един и същи – бълване на неистини на конвейер с разликата, че към този момент с изключение на на български, те излизат и на британски, като създателите им се надяват, че неизкушените от особеностите на родния криминогенен пейзаж чужденци ще ги одобряват за чиста монета.

Как работи схемата? Кръгът „ Капитал “ употребява малко известния факт, че „ Уикипедия “ в действителност дава безвъзмездни справочни текстове, написани от доброволци, като всеки може да взе участие в изработката им. За задачата са му нужни единствено регистрация, обикновени знания по какъв начин да написа публикация и източници, които да цитира. „ Уикипедия не е вестник и не дава информация „ първа ръка “. Неутрална е и по тази причина всеки, който написа, би трябвало да се базира на източници “, безапелационни са оттова. През уродливата призма на Фабриката за подправени вести обаче това наподобява по следния метод: Прокопиев и ортаците му са основали стройна система по образованието на така наречен „ доброволни редактори “ в „ Уикипедия “, финансирайки курсовете и мотивацията им да творят неистини посредством грантове и партньорства, водени от обвързваните с разградския необут НПО-та. Само преди няколко седмици сходно образование че извършено в „ Червената къща “, държана от половинката на Иван Кръстев – Десислава Гаврилова. Веднъж подготвени редакторите стартират стахановски да творят неистини, спуснати като опорни точки от Прокопиев и сие, като за задачата употребяват като източници създателите и изданията от Фабриката за подправени вести.

В резултат на цялото това „ творчество “ освен българската публикация за зложелател №1 на задкулисието – Делян Пеевски да вземем за пример, а и тази на британски, са безусловно

копи пейст на лъжите, продуцирани за него от скандалните предприемачи и медиите им.

Така в текста се твърди, че има „ повече от 20 вестника, TV канали, радиостанции и списания “, в случай, че това освен е било опровергавано като безспорна неистина, а е и изказване, което се разрушава на прух и прахуляк при обикновена инспекция в Търговския указател. Тя прочее мигновено оборва и друга неистина, написана отново в „ Уикипедия “ от тружениците на Прокопиев – че е имал „ Булгартабак “ в случай, че той в никакъв случай не е имал мажоритарен дял в сдружението, а единствено миноритарен от няколко %, който продаде преди повече от година. На този декор не е изненада и че напълно неотдавна е записано и друга стартирана от „ Капитал “ неистина – за отчета на турските служби за контрабандата на цигари. Едва ли някой ще се изненада и от източниците, въз основа на които е сътворен този напълно подправен от Фабриката за вести менте „ портрет “ в „ Уикипедия “ на Делян Пеевски, изобилен от лъжи и фактологически неточности. Сред тях „ блестят “ публикации на „ Дневник “, а също и материал във „ Фобрс “, основан на някогашния кадър на „ Капитал “ и началник на „ Протестна мрежа “ Николай Стайков. Затворен цикъл, добре прочут от стенограмите „ АРГОгейт “. Разликата е, че този път задкулисието се пробва да излъже не българските, а непознатите жители.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР