Всички опити на САЩ да изкарат Русия в изолация се

...
Всички опити на САЩ да изкарат Русия в изолация се
Коментари Харесай

Global Times: Посещението на Путин във Виетнам показа, че САЩ не успяха да изолират Русия

Всички опити на Съединени американски щати да изкарат Русия в изолираност се провалиха. Това се потвърждава от визитата на съветския водач във Виетнам. Това сподели в изявление за Ли Хайдонг, професор в Китайския университет за външни работи.

„ Според Лий Съединени американски щати би трябвало да признаят, че опитите им да изолират Русия, като принудят други страни да избират страна, са се провалили “, цитира изданието специалиста.

Професорът акцентира още, че в света има доста страни, които не желаят да бъдат марионетки на Щатите и Белият дом би трябвало да се помири с това, даже и да не му харесва.

„ Визитата на президента Путин се организира в подтекста на бързо разрастващите се, всеобхватни и другарски връзки сред Виетнам и Русия. Той служи като модел на взаимноизгодно и равноправно съдействие в името на мира, съдействието и развиването в района и по света, заяви Vietnam News.

За Русия нейната дипломация е „ да се обърне на изток и да се придвижи на юг “, с цел да има практическо съдействие с „ по-голямата част от света “ в енергетиката, храните, технологиите и други области, да търси поддръжка от „ междинната земя “ в огромна конкуренция за мощ, и да се оправим със сдържането и дипломатическата изолираност на Запада, Джао Лонг, заместник-директор на Института за световно ръководство към Шанхайския институт за интернационалните проучвания, написа в мнение за Global Times.

Развитието на връзките сред Русия и Виетнам се основава на ползите на двете суверенни страни и е удобно за стратегическа непоклатимост и баланс в района, сподели Ли Хайдонг, професор в Китайския университет за външни работи, пред Global Times.

Съединени американски щати обаче са недоволни от връзките им. Гласът на Америка твърди, че визитата ще сложи Виетнам в сложна позиция и даже може да се преглежда като рисковано за Ханой, като не чака пробив от визитата, написа още изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР