Българското посолство е провело срещи в мексиканското външно министерство и

...
Българското посолство е провело срещи в мексиканското външно министерство и
Коментари Харесай

Посланикът ни в Мексико за задържаните български туристи в Канкун

Българското посолство е провело срещи в мексиканското външно министерство и с представителите на националния миграционен институт по въпроси към задържането на българските туристи в Канкун.

Преди дни български туристи описаха, че на 9 януари са пристигнали в Канкун на отмора, само че са били арестувани и затворени в килии, където прекарали 5 дни.

Пред NOVA посланикът на България в Мексико - Милена Иванова, съобщи, че за момента се знае такива случаи с 18 българи.

" В последната седмица беше изпратено писмо от " Обединение Бъдеще за туризма ", което подаде информация за още случаи. Очакваме цялостен лист на българските жители, за които те имат информация, с цел да може ние да я предадем на мексиканските управляващи ", сподели Иванова. До момента не е получен отговор за аргументите, заради които български жители не са позволени до територията на Мексико.

" Разстоянието сред столицата и Канкун е към 1500 км, за жалост там нямаме почетно консулство. Не съумяваме, когато околните на българските жители се свързват с нас и подават сигнал, че те са арестувани, в дребните случаи в които съумяваме да се свържем с миграционните управляващи на летището в Канкун, информацията е била, че техните документи не дават отговор на изискванията за влизане в страната. За един от всичките тези случаи сме получили отговор, че хотелската резервация не е била предплатена ", сподели Иванова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР