Българският ветеринарен съюз организира провеждането на образователна кампания на тема

...
Българският ветеринарен съюз организира провеждането на образователна кампания на тема
Коментари Харесай

В пет столични парка обезпаразитяват кучета безплатно

Българският ветеринарен съюз провежда провеждането на просветителна акция на тематика " Превенция и профилактика на Ехинококозата ". В рамките на акцията от съюза провеждат гратис обезпаразитяване на кучета в пет столични парка.

На 12 октомври, събота, от 11 до 17 часа просветителната акция ще се организира на територията на Южния парк, Северен парк, Борисова градина, парк " Гео Милев " и Парк " Дружба " - езерото.

Целта на акцията е разпространение предварителната защита против Ехинококозата и информиране на обществото за навременните ограничения, които би трябвало да се вземат в битката с заболяването, известна измежду хората  като кучешка тения. Проблемът с това заболяване е огромен, защото през последното десетилетие, по данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания, България е преди всичко по брой оперирани хора от ларвална ехинококоза измежду европейските страни.

Към ветеринарните лекари ще се причислят водещи компании производители и разпространители на ветеринарномедицински артикули, които ще обезпечат нужните лекарства за осъществяване на профилактиката на Ехинококозата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР