Българският треньор Ясен Петров вече не е треньор на китайския

...
Българският треньор Ясен Петров вече не е треньор на китайския
Коментари Харесай

Ясен Петров напусна Китай

Българският треньор Ясен Петров към този момент не е треньор на китайския Шъдзяджуан, научи Sportal.bg. Родният експерт, в компанията на своите помощници Костадин Видолов, Димитър Шейтанов, Мирослав Кьосев и Александър Георгиев, към този момент се завърна в България.

" Да. Факт е, че се разделихме с Шъдзяджуан по взаимно единодушие. Няма никакви проблеми сред нас, ами даже в противен случай, извънредно правилни и другарски връзки. В този клуб прекарах над четири години, като точно там са и най-хубавите ми мемоари и моменти. Това е футболът. Сега се прибираме да забележим фамилиите си, с цел да отпочинем и да поемем ново предизвикателство. Не е елементарно на другия завършек на света надалеч от околните, само че пък сме удовлетворени от свършената работа ", разяснява Петров пред Sportal.bg .

 Пловдивският Джанини парафира с някогашния си тим през септември предходната година, а контрактът му бе до 2021 година. Самият той на зимния лагер на тима в Кипър показа пред Sportal.bg , че има за съществена цел да построи тим, който следващата година да има искания за едно първите две места, които дават право на промоция в локалната Суперлига. Причината за това бе, че имаше не чак толкоз качествени чужденци като съперниците, а също по този начин имаше и един от най-младите сформира в групата. Фактите демонстрират, че през тази акция клубът записа трите публична дуела в своята история с най-ниска междинна възраст на отбора.

Интересното е, че Петров остави отбора си на пето място като най-хубавият хазаин в шампионата. Шъдзяджуан е решителен пред своите почитатели, като има осем следващи победи от осем мача, само че първите седем са с Петров, който упражнявал отбора до преди седмица, след което не е водил състава при триумфа с 2:1 над Хангжу Грийнтаун през предишния уикенд. Проблемите на " синьо-белите " са при гостуванията, където от 10 срещи, тимът има единствено една победа, две равенства и седем загуби, някой пристигнали и след съдийски неточности.

Въпреки това тимът има актив от 29 точки и изостава единствено на шест от водача Кингдао Хуанхай (35) и на пет от втората позиция даваща право на промоция, която е заета от Ней Монгол (34) - 12 кръга преди края на сезона.

Както е известно, 51-годишният записа името си в историята на клуба в интервала 2014 - 2016 година. Родният експерт пое отбора във Втора дивизия на Китай и съумя да го изведе до непредвидена първа промоция в елита. Там Ясен направи даже още впечатляващо достижение, като класира Шъдзяджуан на 7-ото място в крайното класиране, откакто всички предвидиха бързо изпадане. Година по-късно пък беше изпратен като Бог от почитателите на тима.

Последният треньор вкарвал Левски в груповата фаза на Лига Европа работи към пет години в Китай, където направи съществено име в азиатската страна. Той води отборите на Шъдзяджуан, Бейджинг Ентърпрайес, Хенан и още веднъж Шъдзяджуан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР