Отборът на Зона София спечели четвъртото издание на Турнира на

...
Отборът на Зона София спечели четвъртото издание на Турнира на
Коментари Харесай

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите

Отборът на Зона София завоюва четвъртото издание на " Турнира на гениите ", което се организира от 17 до 19 май в Национална футболна база " Бояна ". В него се включиха проектонационални селекции (U14) от 6 района на България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград.

Отборите бяха формирани от най-обещаващите родни играчи от съответните области, родени през 2010 година Всички те получиха опция да разпрострат своя капацитет в неповторимата за родните мащаби конкуренция, която е част от плана " Футболно бъдеще ".

" Турнир на гениите " е кулминационната точка на Националната стратегия за образование на млади играчи, на която бе даден старт през септември 2022 година Първите две издания бяха извоювани от селекцията на Зона Пловдив, а в третото и четвъртото победи Зона София.

Всички участващи състезатели се готвят по единна и съвременна методика, чиято съществена цел е да спомогне за построяването на конкурентно футболно потомство, което да показва България на интернационалната сцена в околните години. Подборът на играчите във всяка зона се прави както от особено избрани селекционери, по този начин и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния район. Тренировъчната тактика е направена от Директор развиване на детско-юношески футбол в БФС Лъчезар Димов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР