Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в четвъртфиналната фаза на паралелния

...
Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в четвъртфиналната фаза на паралелния
Коментари Харесай

Радослав Янков отпадна на четвъртфинал в Кортина д’Ампецо

Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в четвъртфиналната фаза на паралелния слалом от Световната къупа в италианския курорт Кортина д’Ампецо. Той падна в края на дистанцията по време на дуела си против представителя на домакините Едвин Корати.

В първия кръг от елиминациите Янков се оправи със Себастиан Кислингер от Австрия, като го победи с 23 стотни от секундата. Той имаше шанс и от отпадането на един от любимците Андреас Промегер, по този начин против него се изправи Корати. Българинът даже водеше в спускането, само че закачи едно от последните трудности и това не му разреши да се задържи върху дъската си.

Във финала Корати загуби с близо две секунди от своя съотечественик Роланд Фишналер. Във втори следващ ден Янков не съумява да преодолее тази фаза на надпреварата.

Българинът заема шестото място в генералното класиране за Големия бистър глобус. Той има 1120 точки, а лидер е Фишналер с 2250. Янков е шести и в двете дисциплини успореден слалом (400 точки) и успореден великански слалом (720 точки).

По-рано денем на трасето излезе и Теодора Пенчева, само че тя не съумя да преодолее квалификациите при дамите и приключи на 51-о място.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР